Speranță și disperare pentru un loc de muncă, la Constanța

866
3

Articole de la același autor

Sute de tineri s-au înghesuit la Bursă pentru a prinde un job
Sute de tineri s-au înghesuit vineri dimineață, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Unii au venit de nevoie, să-și găsească un job și să-și câștige ziua de mâine, alții împinși de la spate de părinți. Printre ei, s-au strecurat, oarecum jenați, și șomeri mai vechi, persoane cu experiență în muncă, dar care au rămas fără job și acum umblă de la patron la patron, în căutarea unui post liber.


Organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, evenimentul s-a desfășurat la Universitatea Maritimă Constanța. Holul instituției s-a dovedit neîncăpător pentru puhoaiele de șomeri care s-au îmbulzit, să prindă un loc de muncă. Aceștia au luat cu asalt agenții economici prezenți la bursă și au așteptat chiar și o jumătate de oră la coadă, pentru a-și putea lăsa CV-ul și pentru a discuta cu reprezentanții angajatorilor.


Dacă tinerii erau mai relaxați și mai siguri pe ei, în ochii multora dintre șomerii cu experiență se putea citi speranța și, în același timp, disperarea. "Am terminat astă-vară clasa a XII-a, dar nu am dat bacalaureatul, pentru că oricum îl picam. Așa că m-am înscris pentru șomaj și acum îmi caut de muncă. Nu vreau ceva cu un program aglomerat, pentru ca să pot să mai și învăț pentru că dau bacul la vară. Am lucrat o lună de zile și astă-vară, la un hotel, dar a fost prea obositor și am renunțat. Așa că nu pot să spun că am prea mare experiență. Mai mult se agită tata, pentru că nu-i place să mă vadă că dorm până la ora 12 ziua și spune că trebuie să mă descurc și singură, să am banii mei de buzunar", ne-a povestit Iulia, o tânără din Constanța. Fata zâmbea, poate chiar prea mult, având în vedere CV-ul foarte subțire. 


O altă femeie, însă, care încerca să se strecoare prin mulțime, nu părea să mai aibă putere să zâmbească. Tocmai își lăsase CV-ul la o firmă și se ducea către etajul clădirii, acolo unde auzise că sunt reprezentanții unui hipermarket, care caută casiere și vânzătoare. "Aș accepta aproape orice loc de muncă în acest moment. Am divorțat de câteva luni și am doi copii de școală. A fost foarte greu să le cumpăr tot ce aveau nevoie, cu toate că am strâns bani toată vara. Nu am reușit să pun deoparte cine știe ce, dar măcar m-am descurcat. Lucrez deja, dar caut ceva cu jumătate de normă sau poate găsesc ceva mai bun, cu bani mai frumoși", ne-a spus femeia. 


213 persoane, angajate pe loc
Oferta AJOFM a fost destul de bogată, cu peste 1.000 locuri de muncă, atât pentru persoane cu studii medii, cât și pentru absolvenții de studii superioare. "Este o premieră, este pentru prima dată când avem peste 1.000 locuri de muncă și trebuie să ținem cont că suntem în toamnă și nu la începutul verii, când sunt locuri de muncă de sezon", ne-a mărturisit directorul adjunct al AJOFM Constanța, Gheorghe Bușu. 


Majoritatea posturilor, în meserii diverse, de la construcții la ingineri și casieri, sunt propuse pe perioadă nedeterminată. "Numărul total al persoanelor participante la bursă a fost de 1.200. Din acestea, 850 au fost selectate în vederea încadrării în muncă. 213 persoane au fost încadrate pe loc, 42 din ele fiind absolvenți cu studii superioare. Cei mai mulți s-au angajat în comerț, pe posturi de lucrător comercial, vânzător, contabil", a declarat directorul executiv al AJOFM Constanța, Emilia Murineanu.


Potrivit acesteia, 1.051 de absolvenți din promoția 2014 au cerut șomaj și au solicitat să se înscrie la diferite cursuri de calificare. "În luna iunie, au intrat în evidența AJOFM 12 absolvenți, în luna iulie 628 și în luna august 411. Aceștia pot primi indemnizație de șomaj , în cuantum de 250 de lei, timp de șase luni de zile, timp în care sunt consiliați și îndrumați în căutarea unui loc de muncă", a mai adăugat Emilia Murineanu.


Comentează știrea

marketglory
27 septembrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. emal: [email protected] YM: stanciuadrian33

mike
28 septembrie 2014
puiu' congelat

bai baieti sunt somer si am vrut sa ma duc si eu sa iau un loc de munca ca paznic de noapte daca se poate ca ma pricep si am si un caine maidanez cu mine care ii dau de mancare si latra la orice misca dar din pacate n-am ajuns ca a trebuit sa stau la coada cu toti mosii sa iau puiu' congelat de la mazare

Relu
30 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Septembrie 2014
Stire din Social : Cum poți învăța gratuit o meserie
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Economie : Ce facem pentru șomerii de la sate?
Pagina a fost generata in 1.9402 secunde