Câte păduri mai sunt în județul Constanța

611
Între 15 martie și 15 aprilie, sărbătorim Luna Pădurii. Cu acest prilej, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța organi-zează diferite acțiuni de educație ecologică.

"Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice și reprezintă o măsură de resensibilizare a publicului și a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic. Din cauza tăierilor efectuate de om și a unor calamități naturale, cum sunt furtunile puternice, dar mai ales, incendiile, astăzi există suprafețe întinse de pe care pădurea a fost nimicită. Efectele sunt: eroziunea solului și, implicit, scăderea fertilității lui, inundațiile și alunecările de teren, creșterea concentrației de dioxid de carbon atmosferic și scăderea concentrației de oxigen, reducerea precipitațiilor prin scăderea cantității de apă din atmosfera rezultată din transpirația plantelor, creșterea frecvenței și intensificarea vânturilor datorită absorbției căldurii de către terenurile defrișate, care generează diferențe de temperatură, precum și dispariția multor specii de plante și animale care populează pădurile", a declarat directorul executiv al APM Constanța, Lavinia Monica Zaharia.

În prezent, suprafața fondului forestier din județul Constanța este de 38.112 hectare, din care ocupată de păduri - 32.691 hectare. Prin acțiunile de împădurire din ultimii ani, a crescut suprafața regenerată cu aproximativ 51%. Pentru o mai bună protejare a acestora, o parte dintre pădurile din județ au fost declarate arii naturale protejate, cum ar fi: pădurea Hagieni (392,9 ha), Fântânița Murfatlar (66,4 ha), Dumbrăveni (345,7 ha), Esechioi (26 ha), Canaraua Fetii (168 ha), Celea Mare - Valea lui Ene (54 ha), Cetate (62 ha), Bratca (67 ha) și masivul Cheia (1182 ha). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2358 secunde