Câți bani de buzunar primesc copiii români

197
1
Câți bani de buzunar primesc copiii români - catibanidebuzunar-1410459360.jpg

Articole de la același autor

Copiii români au printre cei mai puțini bani de cheltuială pe săptămână, din Europa. Potrivit unui studiu recent, sumele pe care le primesc copiii pleacă de la 2,25 de euro și pot ajunge la 11 euro pe săptămână. 


Psihologii consideră că este bine să le dai copiilor bani pe mână pentru că, astfel, li se formează abilități de gestionare a finanțelor proprii la maturitate. Mai mult de jumătate din adulții care au primit bani de cheltuială în copilărie fac economii la maturitate, ceea ce sugerează că banii de buzunar pot ajuta la dezvoltarea abilităților de planificare financiară pe termen lung, se arată în studiu. "Dacă li se oferă un oarecare control asupra banilor, copiii pot fi ajutați să conștientizeze valoarea banilor și să dezvolte un set de abilități de bază, care să îi pregătească în obținerea independenței financiare atunci când devin adulți", a declarat Ian Bright, economist senior la ING Group. Studiul analizează comportamentul financiar a 12.000 de persoane din 12 țări europene. Părinții italieni sunt cei mai generoși de pe continent, alocând, în medie, cinci euro pe săptămână pentru copiii mai mici de 5 ani și 30 de euro pentru adolescenții de peste 15 ani. Copiii cu vârste între 5 și 10 ani primesc cinci euro pe săptămână, iar cei între 10 și 15 ani, zece euro. Copiii francezi mai mici de 5 ani primesc de la părinți doi euro pe săptămână, iar cei mai mari de 10 ani, între 10 și 20 de euro. Copiii și adolescenții din Spania au între 1 și 20 de euro bani de cheltuială săptămânal, potrivit studiului. Deși adolescenții austrieci primesc cei mai mulți bani de buzunar pe săptămână, și anume 35,25 de euro, sumele pentru copiii sub 15 ani sunt mai mici decât cele alocate de italieni, francezi și spanioli. Clasamentul este completat, în ordine, de Belgia, Germania (ambele pe locul cinci), Marea Britanie, Turcia, Polonia, România, Olanda și Republica Cehă. În România, copiii mai mici de 10 ani primesc în medie 2,25 de euro de cheltuială săptămânal, cei cu vârste între 10 și 15 ani, echivalentul a trei euro, iar cei mai mari de 15 ani, echivalentul a 11 euro. Copiii olandezi mai mici de 5 ani primesc de la părinți 0,5 de euro pe săptămână, iar cei din Republica Cehă, 0,75 de euro. Sumele pentru copiii cu vârste între 10 și 15 ani din cele două țări sunt cuprinse între 1,5 și 1,75 de euro. 


Comentează știrea

ADRIANA
13 septembrie 2014
SUPER JOB

Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 19 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Reumatismul la copii
Pagina a fost generata in 1.1362 secunde