Cazinoul şi sala polivalentă, cu lucrările în grafic! „Va fi un motiv de mândrie pentru constănţeni!”

962

Articole de la același autor

Cazinoul Constanţa începe să prindă contur. Restaurarea clădirii monument sunt în plină desfăşurare. Se lucrează atât la exterior, cât şi la interior, iar, dacă se va menţine acelaşi ritm, Cazinoul va putea fi inaugurat în preajma verii 2022.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a vizitat, în cursul zilei de vineri, şantierul de pe faleza Constanţei. I-au fost prezentate stadiul lucrărilor, reparaţiile deja realizate, dar şi proiecţiile pentru următoarele etape. La final, ministrul s-a declarat mulţumit de cum avansează reabilitarea Cazinoului şi le-a cerut echipelor să facă tot posibilul pentru a respecta termenul de finalizare, în 2022.



„Potenţialul turistic şi cultural al acestui obiectiv este incontestabil şi, odată reabilitat, va deveni obiectivul emblemă al litoralului. Mă bucur să văd că lucrările se derulează conform calendarului convenit cu constructorul şi am fost asigurat că, în cea de-a doua jumătate a anului viitor, lucrările vor fi realizate astfel încât să fie valorificată cea mai importantă clădire publică în stil Art Nouveau de pe litoral”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Lucrările de reabilitare a Cazinoului sunt finanţate de Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală se ridică la 56,6 milioane de lei. În prezent, lucrările sunt realizate în proporţie de 33%. Proiectul vizează consolidarea în vederea punerii în siguranţă a clădirii, refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare, reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului Art Nouveau, sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare, sistemele de sonorizare exterioară şi interioară, precum şi iluminatul arhitectural interior şi exterior.



Şantier în lucru, în Tomis Nord

Tot vineri, ministrul a ajuns şi pe şantierul de la sala polivalentă, în zona Tomis Nord. Şi aici se lucrează continuu. O parte din fundaţie a fost realizată şi se lucrează pentru a se putea trece în etapa următoare. Finanţarea provine, şi în acest caz, de la Compania Naţională de Investiţii. Proiectul are o valoare de 71,28 milioane de lei şi va respecta standardele federaţiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafeţei de joc şi a numărului de locuri, şi va putea găzdui competiţii de handbal, baschet şi volei de nivel naţional, european şi mondial. Clădirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, aproximativ 800 de locuri în varianta folosirii spaţiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activităţi non-sportive, locuri pentru spectatori VIP, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.



„Este o investiţie care are posibilitatea să transforme această zonă într-un hub social, cultural, sportiv şi nu numai, astfel încât constănţenii să aibă încă un punct de atracţie, un loc de petrecere a timpului liber şi chiar şi un motiv de mândrie, pentru că nu am nici cea mai mică îndoială că se vor petrece şi aici performanţe sportive. Vechea sală de sport din Constanţa va rămâne în funcţiune”, a declarat, cu prilejul vizitei, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.

Termenul de finalizare anunţat de constructori este 27 iunie 2022.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6114 secunde