Ce a lăsat în urmă prăpădul de la Medgidia

2758

Articole de la același autor

La nici o săptămână de ultimele ploi, municipiul Medgidia a fost lovit din nou de furia naturii. Gospodării inundate, copaci trântiți la pământ și străzi distruse, acesta este bilanțul ploilor torențiale și a vântului puternic de joi după-amiază.

Autoritățile locale au convocat comitetul local pentru situații de urgență, care a pornit în ajutorul localnicilor. S-a intervenit cu echipe și utilaje ale S.C. Apollo Ecoterm S.R.L., S.C. RAJA S.A., S.C. Iridey Grup, Import Export București - Filiala Costinești și Detașamentul de pompieri militari Medgidia.

Comitetul a fost condus de primarul Marian Iordache și viceprimarul Luminița Vlădescu, care au mers în zonele afectate.

Cu eforturi reunite, s-a reușit scoaterea apei din curțile, subsolurile și beciurile inundate, au fost eliberate drumurile de copacii căzuți și s-au evaluat pagubele produse de furtună. Astfel, au fost inundate în total 13 imobile din zona de nord a municipiului și nouă copaci au fost doborâți de vântul puternic. De asemenea, au căzut părți din acoperișurile mai multor clădiri din zona Colegiului Național "Kemal Ataturk", pe strada Pieței, pe strada Lupeni, pe strada Tudor Vladimirescu, străzile Siretului, Rahovei, Matei Basarab, Industriei și chiar de pe clădirea Judecătoriei Medgidia. În plus, cinci autoturisme au fost avariate de plăci care au căzut de pe acoperișuri.

Au existat avarii și la străzi, unde s-au ridicat porțiuni din asfalt, precum și la canalizări, care s-au înfundat și au refulat, iar circulația în zona pod CFR a fost întreruptă timp de trei ore din această cauză. În cursul zilei de vineri au fost deja fasonați arborii înclinați de vântul puternic și au fost îndepărtate materialele căzute de pe acoperișurile clădirilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde