Ce oferte de muncă mai sunt valabile în Spațiul Economic European

158
Ce oferte de muncă mai sunt valabile în Spațiul Economic European - eures-1508772734.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să își desfășoare activitatea în Spațiul Economic European, au posibilitatea de a se angaja, prin intermediul rețelei Eures, în mai multe țări. 


Săptămâna aceasta, spre exemplu, angajatorii spanioli pun la dispoziția celor interesați 800 de posturi de muncitori necalificați, la cules de căpșuni, în timp ce aceia din Marea Britanie caută cu disperare o sută de muncitori în fabrică, 50 de măcelari, tranșatori, fasonatori, împachetatori carne, dar și asistenți medicali și îngrijitori persoane la domiciliu. 


La rândul lor, patronii din Malta caută 150 de șoferi autobuz, iar cei din Germania au mare nevoie de bucătari, ospătari, mecanici instalații sanitare, termice/de climatizare etc. În Cehia, deficitul de forță de muncă se înregistrează în rândul șoferilor de autobuz, al șlefuitorilor, pilitorilor, iar în Italia este nevoie de îngrijitori la domiciliu. 


Țări precum Slovacia, Danemarca, Finlanda sunt în căutare de operatori producție, distribuitori de ziare și colete sau ospătari. Cele mai puține oferte vin din partea Belgiei, Luxembourg-ului, Ungariei, Poloniei și Sloveniei.


Ca de obicei, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul Eures îi poate îndruma.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.365 secunde