Ce spune Garda de Mediu despre aerul toxic din zona Gării Constanța

561
Ce spune Garda de Mediu despre aerul toxic din zona Gării Constanța - fondmirosicilgara-1583278766.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți locuitori din zonele ICIL și Gară din municipiului Constanța au semnalat că, de mai bine de două săptămâni, persistă un miros puternic de hidrocarburi. Specialiștii Gărzii de Mediu și cei ai Agenției pentru Protecția Mediului au efectuat cercetări în zonă, dar nu au descoperit nimic în neregulă, care să justifice proveniența mirosului care creează disconfort constănțenilor. 


Semnalam, săptămâna trecută, în paginile "Cuget Liber", faptul că mai mulți constănțeni care locuiesc în apropierea Gării Constanța acuză că, de la primele ore ale dimineții, se resimte un miros puternic de hidrocarburi. Sau de "chimicale", cum a descris unul dintre cei care ne-au semnalat acest aspect. 


"Este un miros puternic de gudron sau de benzină. Am ajuns să nu mai putem să deschidem ferestrele", ne-a precizat o femeie care locuiește în intersecția de la ICIL. 


De altfel, această problemă a fost semnalată atât de cei care locuiesc pe strada Traian, pe bulevardul 1 Mai, cât și de cei din apropierea Spitalului de Boli Infecțioase. 


În urma sesizării transmise de "Cuget Liber", specialiștii Gărzii de Mediu au trimis echipele în zonă. 
"În urma verificărilor realizate în zilele de 25 și 26 februarie, în zona ICIL, a fost identificată o posibilă sursă de emisii de compuși organici volatili, și anume stația de distribuție carburanți de pe strada Labirint. În urma controlului la această stație de distribuție carburanți, s-a constatat conformarea obiectivului cu cerințele tehnice prevăzute de Legea 264/2017, referitoare la limitarea emisiilor de compuși organici volatili, rezultați din descărcarea, depozitarea și alimentarea cu combustibili a autovehiculelor, precum și utilizarea corespunzătoare a instalațiilor din dotare la alimentarea cu combustibil a rezervoarelor (conform înregistrărilor de pe camerele video ale stației)", au arătat reprezentanții Gărzii de Mediu. 


XXX 
Totodată, în zonă s-a deplasat și laboratorul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, care au efectuat măsurători. 
Potrivit Gărzii de Mediu, măsurătorile au fost realizate în cursul dimineții, în intervalul orar 8.10 - 9.10, pentru indicatorul "benzen", "iar rezultatele obținute au fost mai mici decât limita de detecție a aparatului de monitorizare". 
Altfel spus, specialiștii de la instituțiile de mediu nu au reușit să determine care este sursa mirosului care determină disconfortul constănțenilor din această parte a orașului. 


În schimb, oamenii din zonă susțin că mirosul persistă. 
"Este un miros înțepător, parcă de chimicale, care se simte în special în zona Gării", a subliniat un cititor al cotidianului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4214 secunde