Constanța, vândută bucată cu bucată! Blocuri pe spații verzi și supermarketuri în parcări!

16282
14
Este o chestiune de timp până când spațiile verzi și parcările vechi din Constanța vor dispărea cu totul. Rând pe rând, acestea sunt rase și devin blocuri sau supermarketuri. Și tot rând pe rând ies la iveală tranzacțiile imobiliare cu terenuri care au fost publice și acum sunt proprietăți private. 


Sunt suprafețe imense pe care autoritățile locale le-au vândut persoanelor fizice, în ultimii 15 ani, iar acum s-au trezit că nu mai au unde să facă un loc de joacă, un parc cu verdeață sau o parcare pentru constănțeni. În schimb, proprietarii își ridică hoteluri, blocuri și supermarketuri. 


Mai mulți copaci falnici și sănătoși au fost tăiați, zilele trecute, pe bulevardul Mamaia, aproape de intrarea în stațiune. Ulterior, zona a fost defrișată și se pregătește, cel mai probabil, pentru demararea unei construcții. Constănțenii au sesizat autoritățile locale, supărați că se mai taie și puținii arbori care au mai rămas în oraș. Însă primăria se apără și spune că nu Serviciul de Spații Verzi a ras spațiul verde și copacii, ci este vorba despre un investitor privat. 


Cine are nevoie de copaci? 


"Acel teren este proprietatea privată a unei persoane. Noi am scos suprafața respectivă din întreținere de mai bine de trei ani, pentru că nu avem voie să întreținem terenurile private. Și nu noi dăm avize pentru tăierea copacilor. Autorizația este dată de cei de la Agenția de Mediu. Dacă proprietarul s-a dus să ceară acord de mediu de la Agenția de Mediu, aceasta îi impune ca, pentru șase copaci, de exemplu, tăiați, să planteze, 10 sau 20 sau 50, câte consideră", a declarat, pentru "Cuget Liber", George Coman, șeful Serviciului de Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța. 


Conform legislației, însă, oricine poate tăia oricând copacii de pe terenul propriu fără să fie nevoie să ceară aviz sau acord de la vreo instituție sau autoritate. 


"Este nevoie de avize numai când ne referim la suprafețe din domeniul public al statului. În rest, pentru proprietățile private, nu sunt necesare autorizații de tăiere", ne-a explicat comisarul șef al Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Constanța, Cristian Râșnoveanu. 


Deocamdată, nu se știe ce va ridica proprietarul pe terenul respectiv, însă este cert că au mai dispărut câțiva metri buni de verdeață. Acesta se află în faza de obținere a autorizației de construcție. 


Supermarketurile dezvoltă zona! 


În cealaltă parte a orașului, în cartierul Inel II, vizavi de piața Brick, s-a pus cruce unei parcări imense care deservea locuitorii din zonă, dar și clienții pieței. Pe strada Eliberării din Constanța va începe, în curând, construcția unui nou supermarket Penny. Noua clădire va fi ridicată pe terenul dintre Biserica Adventistă și blocurile de patru și zece etaje. Terenul, cu o suprafață de 4.009 metri pătrați, este proprietatea Rewe Projectenwicklung România SRL, grevat de drept de ipotecă în favoarea lui Gheorghe Pescaru, Elena Grosu, Mihai Vasile Marcu, Ion Petru, George Florin Coman și Miron Florin Marcu. Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța a impus realizarea unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru zona intersecției străzii I.L. Caragiale cu strada Eliberării, lot. 1, pentru diversificarea funcțiunilor existente cu funcțiuni comerciale și stabilirea reglementărilor urbanistice pentru zona studiată. 


În documentația tehnică, se precizează că "având în vedere tendința de dezvoltare a zonei, se estimează că, din punct de vedere social, zona va deveni mai atractivă prin diversificare funcțională și amenajări noi, iar din punct de vedere economic, se estimează o creștere a veniturilor la bugetul local prin taxele aferente documentațiilor respective". 


Precizăm însă că în zonă mai sunt două supermarketuri importante și Piața Brick. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
violeta
15 noiembrie 2017
Special oferta de împrumut

Buna ziua, Sunteți în căutarea pentru un împrumut legitim? Obosit de a solicita împrumuturi și credite Ipotecare? Ai fost respinse de către bănci? Aveți nevoie de un împrumut pentru a șterge datoriile / facturi? Apoi, trauma ta financiară este completă, avem Oferta de împrumut de 2000 € la 10.000.000.00 € cu 2% rata dobânzii. Ne sunt certificate și de încredere. noi va putem ajuta cu asistență financiară. Dacă sunteți interesat întorc la noi prin e-mail: [email protected]

Peda Gogu
15 noiembrie 2017
Pentru Cuget liber !

NOTĂ : Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendențios și postarea materialelor publicitare. Incălcarea acestor norme va fi sancționata cu stergerea imediată a comentariului. Una hotărâm, alta facem !

Lili
15 noiembrie 2017
Constanta

Credeam că, o dată cu Mazare, au dispărut astfel de practici. Si cand te gândesti ca i-a dat cu suspendare. Băi ăștia de la Primărie... Nici nu stiu cum sa ma adesez...Băi voi chiar nu sunteti sănătoși la cap? Pe bune. Nu traiti si voi in orașul asta. Va place cum arata dpdv arhitectural? Voi nu plecati niciodata ca turisti prin țară? Ati vazut cum arată Timisoara, sau Brasov sau Cluj? De ce nu se poate si la noi? Nu vreau sa aduc vorbe urate la adăpostul anonimatului, dar nu pot să înțeleg de ce traim intr-un oras in care auzim mumai vești proaste, pe lini astă. L-am injurat pe Ceaușescu ca a construit urât etc. Apoi in 28 de ani de capitalism , cu ambiție si perseverență din partea autorităților locale s-a diatrus totul. Imi vine sa vand totul si sa ma mut la Timisoara. Domnule Primar, recent, la Casa de cultura, cu ocazia inmanarii unor sume de bani celor care au împlinit o anumita vârsta le-ați vorbit foarte frumos si ati fost aplaudat la scena deschisa. Dar pentru cetățenii activi ai orasului faceti ceva pe linia urbanismului? Aveti ceva de spus/comentat la un articol de presă precum cel de față? Care este punctul dvs de vefere. La Casa de cultura, octogenarilor le-ati vorbit liber 20 de minute numai cuvinte minunate. Spuneti-ne si noua, celorlalți, cateva cuvinte. Multumesc

Un cititor
15 noiembrie 2017
@Lili

"Băi ăștia de la primărie" au site ul propriu unde poți face propuneri, reclamații, etc, asa că nu mai bate câmpii cu comentarii pe care oricum nu ti le ia cineva in seamă!

Răspuns la: Constanta
Adăugat de : Lili, 15 noiembrie 2017
Credeam că, o dată cu Mazare, au dispărut astfel de practici. Si cand te gândesti ca i-a dat cu suspendare. Băi ăștia de la Primărie... Nici...
DODO
15 noiembrie 2017
la vremuri noi ...tot noi

stilul ,, mazare ,, a devenit model deci : sa se vinda tot ce poate aduce bani edililor ( parte pt primarie ,parte pt ei ) si asa scapa si de intrtetinerea acestor zone Plan urbanistic general pt oras ? nu-i rentabil ! se construieste pe bucatele , haotic si mai ales urit Nimeni nu gindeste pt viitor , ca ceea ce facem acum va dainui zeci de ani Este o ,, crima ,,!!! si mai vrem turism modern ! ce sa vada ? un oras manelizat ? sigur nu sint profesionisti in primarie Au dovedit-o. Am avut cindva un primar -Mihalache ( comunist ) dar cu ceea ce s-a facut atunci ne faleam Vroia sa faca ( si incepuse ) un oras al teilor si castanilor , a parcurilor Atunci s-au facut sqaruri in intersectii , pe marginile trotoarelor pe bdl Mamaia si mai ales tot parcul Tabacariei ca sa nu mai vorbim de spatiile verzi din Mamaia Ata inseamna cu adevarat sa vezi in viitor ( daca iubesti cu aevarat Constanta ! ) Astia chiar nu vor ca peste generatii sa se vorbeasca frumos despre ei ?

cocojamboo
15 noiembrie 2017
viitorul maret al Constantei

Incet, incet orasul se duce pe pluta...plecati de aici pana nu se cocalareste de tot

Alex
15 noiembrie 2017
Oras infect

Noi constantenii, mai avem primar?? D-le Fagadau vreau sa ne spuneti si noua, la prostii si idiotii de constanteni care v-au votat, ce ati facut ptr. acest oras infect de cand sunteti primar???

purtator de cuvant
15 noiembrie 2017
pamflet

Multe-multe, si le-am inceput inca de dinainte de a fi primar: - am contribuit la retrocedari catre toti sarmanii praduiti de regimul comunist - am contribuit la modernizarea zonei vechi, falezei, a cazinoului ... ba nu - ultimul taiati-l, era doar o intentie care nu s-a materializat, prin demararea de licitatii si atribuirea de contracte unor firme responsabile - parcul arheologic - henry coanda, unde i-am mutat pe toti chiriasii legali si ilegali din centrul vechi si unde ii vom muta si pe cei din zona piata grivitei - city park - va place, nu-i frumos? - acordare de autorizatii de constructie tuturor proprietarilor de terenuri care au construit ce a vrut p_la lor - mamaia, e frumoasa, nu-i asa ca va place? - luminite de sarbatorile de iarna - un oras frumos, civilizat si curat, parcuri si gradini de recreere pentru locuitorii sai (hai, sictir, chiar credeti?!) etc etc etc Daca sunteti cuminti nu marim gigacaloria. Va pupa Mosu'!

Răspuns la: Oras infect
Adăugat de : Alex, 15 noiembrie 2017
Noi constantenii, mai avem primar?? D-le Fagadau vreau sa ne spuneti si noua, la prostii si idiotii de constanteni care v-au votat, ce ati facut ptr...
gutierrezmaria
15 noiembrie 2017
oferta de împrumut serios în 24 de ore

Oferta de împrumut privat Aveți nevoie de finanțare pentru casa dvs., pentru afacerea dvs., pentru cumpărare masina, cumpararea de motociclete, pentru a crea a ta de afaceri, pentru nevoile dvs. cele mai dubioase personale. Noi oferim Împrumuturi personale de la 30.000 la 5.000.000 la o rată a dobânzii nominal 2%, indiferent de cantitate. Specificați în el Împrumutul necesită suma exactă și data. Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail: [email protected] Whatsapp: +22967685595

16B
15 noiembrie 2017
Spatii verzi

D-le George Coman, aveti idee ce s-a intamplat cu spatiul verde de langa blocul 16 B, str. Dispensarului? Va spun eu! S-a construit un ditamai blocul! De ce ati aprobat asa ceva? Nu va este frica de DNA?

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2814 secunde