Un nou tun imobiliar la Constanța! Au ras două grădini pentru a ridica blocuri

9120
9

Articole de la același autor

De câteva zile, s-a deschis un nou șantier la Constanța. Pe strada Corbului, se lucrează intens, în curtea fostei grădinițe Integrata, vizavi de Școala nr. 21. Au fost tăiați zeci de copaci și deja au început săpăturile pentru fundații. 


Semnalul l-au dat locatarii din zonă care, deși știau că terenul este proprietate privată, în ciuda faptului că acolo a fost cândva o grădiniță de stat, au tot sperat că locul nu va fi transformat într-un tun imobiliar. Recent, însă, toate speranțele le-au fost spulberate când o drujbă a pus la pământ primul copac. 


"În Constanța, pe strada Corbului, se distruge alt spațiu verde. S-au tăiat vreo 50 de copaci și acum se sapă deja. De două zile sun în continuu la Inspectoratul de Stat în Construcții și la Poliția Locală și nu răspunde nimeni la numerele afișate de ei pe site-urile proprii. Nu este niciun panou pe care să putem citi ce se va construi, din vecini am auzit… vreo trei blocuri", ne-a scris un cititor, pe adresa redacției. 


Ne-a lămurit cât de cât Serviciul de Urbanism al Primăriei Constanța, de la care am aflat că, în luna ianuarie 2017, SC Euro House Construct a demarat elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de strada Corbului, strada I.L. Caragiale și Cimitirul Turcesc în baza Avizului de Oportunitate nr. 43181/2014. Ulterior, pe 28 aprilie 2017, același SC Euro House Construct SRL a obținut Certificatul de Urbanism pentru construirea de imobile cu două subsoluri, parter și zece etaje, locuințe colective cu spații comerciale la parter, împrejmuirea terenului și organizarea de șantier. De asemenea, pe 8 mai 2017, a ieșit și Certificatul de Urbanism pentru desființarea imobilului cu parter și un etaj deja existent pe terenul respectiv. 


Două certificate de urbanism și… atât 


Mai departe, la Registrul Autorizații Construcții, nu am găsit nicio autorizație pentru demararea lucrărilor la imobilele respective, deși, după cum se poate vedea și în fotografii, la fața locului se sapă deja în partea stângă a terenului, groapa semănând cu o fundație. De altfel, nici Euro House Construct nu apare cu vreo autorizație de construcție pe anul 2017, nici la adresa de pe strada Corbului, nici în altă parte. Muncitorii cocoțați pe utilaje nu au dorit să ne ofere nicio informație și nici nu am găsit vreun panou care să prezinte lucrările respective. 


"Nici nu a început bine șantierul și deja este plin de praf și de zgomot. Se sapă la mare adâncime, este clar că fac o fundație mare, pentru un turn ceva. Nu ni s-a spus nimic oficial, deși suntem în blocul de vizavi și toate ferestrele noastre sunt spre șantierul respectiv", ne-a spus și un locatar din blocul alăturat. 


Comentează știrea

CRISTI
23 august 2017
nu aude

nu ma mai mira......si pe lapusneanu 179 a facut un bloc fix in gemurile altor 3 blocuri........trai nenenaca..........nu a spus primarul cand si-a inceput mandatul ca nu ii pasa de constanteni ce spun ca orasul va fi un santier?

Constantin
23 august 2017
cainii latra ursul merge

Un alt cui batut in inima orasului! Cum pot fi atat de ticalosi! Extindeti orasul catre cele doua iesiri, dar nu mai construiti in inima lui, il sufocati! Vine ea nota de plata pentru ce faceti acum!

DODO
23 august 2017
rapid !!!

cine mai stie vreo palma de verdeata prin oras sa-l anunte urgent pe primar sa toarne repede niste beton pe ea Va rog !

Alina
23 august 2017
Blocuri noi

F bine!!!! Votati Mazare si Fagadau! 😂

johnny
23 august 2017
strada

unica sansa este sa iesim in strada. Multi.

Catalin
23 august 2017
Ce mirare ?

Cand a fost desfiintata Scoala 21 , de catre sinistra guvernare PDL-ista , cu nemernica Buhaev , la conducerea ISJ Constanta , apoi cu jigodia de Andreescu - ambele de la PDL - am semnalat interesul imobiliar al mafiotilor transpartinici . Abia acum , locuitorii din zona incep sa se trezeasca . Cam tarziu ! Mafia PSD-PNL-ALDE-PDL-PMP tocmai a luat in stapanire Constanta ! Aleluia !

S-a trezit nea gica din deal
23 august 2017
Gica idiotul

S-a trezit alt retardat sa spuna ca se construieste, impreuna cu un dobitoc de ziarist de la cuget liber. Ce e rau in asta? Asta inseamna urbanizare. Nu va tine nimeni la oras, duceti-va la tara daca vreti spatiu verde. Investitii inseamna economie puternica dobitocilir.

constantean
23 august 2017
Pt. un imbecil

Urbanizarea și investițiile nu înseamnă distrugerea spațiilor verzi care, la noi doar teoretic, iar în restul țărilor din U.E. practic, sunt protejate prin lege. Idiot ești tu, păcat că te-a fătat măta, cretinule.

Cico
24 august 2017
Urbanism

Asa e în Constanța. Ce ai pățit cei judecați împreună cu Mazăre? Nimic, au luat cu suspendare. Drept pentru care ii doare la basca. Asa face și Făgădau cu gașca de la urbanism.

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde