Ce vacanțe preferă românii anul acesta, de Paști

134
Ce vacanțe preferă românii anul acesta, de Paști - easter-1461843822.jpg

Articole de la același autor

Obiceiurile de consum ale românilor pentru călătoriile de Paște s-au schimbat comparativ cu anii anteriori. Potrivit unui studiu recent realizat de Vola.ro, pentru călătoriile în perioada acestei sărbători, anul acesta s-au vândut cu 500 la sută mai multe bilete de avion cu plecare din afara țării spre România decât într-o perioadă obișnuită a anului. 


Astfel, spre deosebire de alți ani în care minivacanța de Paște îi purta pe români în diferite destinații din Europa pentru city break-uri sau vacanțe, în 2016 mișcarea semnificativă înregistrată de Vola.ro a fost a românilor din străinătate care vin acasă de sărbători cu avionul. Așa cum era de așteptat, cele mai multe plecări au fost din țări în care lucrează și există comunități mari de români, precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite și Canada, dintre variantele intercontinentale.


Românii din diaspora plătesc mai mult pe biletul de avion de sărbători

Din analiza Vola.ro a reieșit că, pentru perioada Paștelui, prețul mediu al unui bilet din afara țării către România este cu 18% mai mare decât prețul unui bilet din România spre străinătate. Adică cei din diaspora au plătit în medie 275 euro pe biletul de avion care îi aduce în țară, în timp ce românii care au dorit să plece în străinătate de sărbători au plătit în medie 230 euro pe biletul de avion. Cererea foarte mare și numărul limitat de locuri a determinat epuizarea locurilor la tarife promoționale și clasele tarifare mai ieftine.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4483 secunde