Un Paște mai frumos pentru 12 familii nevoiașe din Constanța

488

Articole de la același autor

r Oamenii au primit găini ouătoare și furaje pentru ele

12 familii nevoiașe din județul Constanța au parte, anul acesta, de sărbători pascale îmbelșugate, datorită unei campanii derulate de Asociația Civicum Voluntaris. Acestea au primit, în total, 600 de găini ouătoare și 600 kg de furaj vitaminizat, oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sărbătorile pascale.

Pentru al doilea an consecutiv, compania oferă sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate socială "Găini ouătoare pentru familii nevoiașe", implementat de Asociația Civicum Voluntaris.

"Dacă anul trecut au primit sprijin două familii din satul Mereni, acum au fost selectate cinci familii din satul Țepeș Vodă, trei din Siliștea și patru din Tortoman, familii cu posibilități reduse și cu mulți copii care merg la școală și au nevoie de hrană sănătoasă. Fiecare familie a primit 50 de găini și 50 kg de furaj achiziționate la preț de producător, de la SC Avicola Lumina SA", explică Isabela Ștefan-Iorga, coordonatorul proiectului "Găini ouătoare pentru familii nevoiașe", din cadrul Asociației Civicum Voluntaris.

Datorită acestui proiect, 35 de copii vor mânca de Paște ouă proaspete, de țară, din gospodăria proprie, iar părinții acestora vor valorifica ajutorul oferit, prin sporirea numărului de găini și comercializarea ouălor. Donația de găini și furaj a fost foarte bine primită de către membrii familiilor selectate, oamenii considerându-l un sprijin neașteptat, care le va îmbunătăți viața.

Adrian N. din satul Țepeș Vodă, tată singur cu trei copii minori și unul dintre beneficiarii proiectului, a mulțumit asociației și finanțatorului pentru darul special pe care i l-au făcut și a promis că va îngriji cu responsabilitate găinile fiindcă reprezintă o sursă de hrană pentru copiii săi și un ajutor ca aceștia să-și continue educația.

1 din 8 copii de la țară se culcă flămând

1 din 8 copii din mediul rural se culcă flămând, după cum relevă un studiu realizat de World Vision România. Regiunea Dobrogei face parte din Topul cinci al celor mai sărace regiuni europene, fiind o zonă în care peste 53 la sută dintre locuitori sunt expuși riscului de sărăcie.

"În acest context, sunt foarte utile proiectele care oferă familiilor posibilitatea de a-și hrăni singure copiii, de a obține o sursă de venit pe timp îndelungat și chiar de a avea o mică afacere. Donațiile de animale, de solarii, pomi fructiferi, semințe de legume și cursurile de profil sunt unelte pe care oamenii le pot folosi pentru a-și ușura viața și a trăi decent", a mai adăugat coordonatorul proiectului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2476 secunde