Concurs Cel mai bun browser pentru fiecare sistem de operare

524
Cel mai bun browser pentru fiecare sistem de operare - browsers002683800-1330951610.jpg

Articole recomandate

Competiția între browsere este mai acerbă ca niciodată. Google scoate în față o nouă versiune Google Chrome, Mozilla îmbunătățește de zor Firefox iar noua echipa Internet Explorer face lucruri grozave cu browserul lor. Sa nu uitam însă nici de browserele Apple sau Opera sau de browserele pentru smartphone-uri sau tabelte.

Ce browser sa folosim atunci?

Haideți să aflăm care dintre acestea îmbină cel mai bine viteza, flexibilitatea și este si remarcabil.

Cel mai bun browser pentru viteza

Am testat ultimele versiuni oficiale ale marilor browsere: IE9, Safari 5.1, Firefox 9, Chrome 16 și Opera 11.6 pentru a vedea cum se comporta pe desktop. Putem spune că toate oferă viteză, dar există totuși diferențe când vine vorba de lucruri precum performanța JavaScript.

În ceea ce privește Sunspider JavaScript, Firefox și-a lăsa adversarii mult în spate, alergând printre teste într-o impresionantă viteză de 189.4 ms fiind urmat de Safari cu 219.6 ms, IE9 (247.9 ms), Opera (254.3 ms) și Chrome (291.0 ms).

Toate acestea se datorează unor noi instalări fără plugins, extensii sau alte lucruri similare: odata ce începi încărcarea browserului, performanța începe să se vadă.

Cel mai bun browser pentru add-ons

Poți obține add-ons pentru toate browserele principale, insă Firefox este limita aici: numărul mare de add-ons și scripturi Greasemonkey fac ca reputația de "brici" al netului să fie bine meritată. Este de departe cel mai funcțional browser web și are și cea mai bună sincronizare. Totuși, deși toate browserele principale sunt expansibile, și unele - precum Safari – nu au o librărie mare de add-ons, poți să obții lucruri esențiale precum navigare pe Twitter sau Gmail, scrie Tech Radar.


Citește mai departe…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5017 secunde