Centre de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii, deschise la 59 de spitale din toată țara

290
Centre de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii, deschise la 59 de spitale din toată țara - centre-1670505216.jpg

Articole de la același autor

Suntem în plin sezon al virozelor, iar numărul pacienților din spitalele de copii a crescut semnificativ. Pentru a putea face față acestui val de îmbolnăviri, Ministerul Sănătății a decis înființarea mai multor centre de evaluare pentru asistență medicală, potrivit Realitatea


Ministerul Sănătății a anunțat, joi, deschiderea a 59 de centre de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii, în toată țara. În București acestea funcționează la spitalele Victor Gomoiu și Alessandrescu-Rusescu.

„Au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe. Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

Copiii care au simptome de viroza respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare.


Lista centrelor este publicată AICI.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3521 secunde