Cheltuielile cu pensiile, din ce în ce mai mari

529
Cheltuielile cu pensiile, din ce în ce mai mari - cheltuielilecupensiile-1391100742.jpg

Articole de la același autor

Cheltuielile cu pensiile pentru vârstnici vor crește semnificativ în următorii ani, pe măsură ce procesul de îmbătrânire a populației se va accentua. 
Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, România va avea cel mai accentuat proces de îmbătrânire a populației din toată Uniunea Europeană, la asta contribuind natalitatea scăzută, mortalitatea infantilă și migrația forței de muncă, în special a celei tinere. 
"Dacă vor mai fi persoane care vor pleca să își găsească un loc de muncă în străinătate, acelea vor fi tocmai persoanele tinere. Aceste componente, corelate și cu creșterea speranței de viață, vor duce la cel mai mare procent de îmbătrânire a populației în România", a spus ministrul Muncii. 
O consecință a acestei situații va fi, în opinia Marianei Câmpeanu, creș-terea procentului din PIB al cheltuielilor cu pensiile. 
"Procentul cheltuielilor cu pensiile în PIB va crește și va fi unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană", a mai adăugat Mariana Câmpeanu. 
În același context, ministrul Muncii a precizat că numărul de tineri din România ajunsese, în 2012, să fie egal cu cel al bătrânilor, ceea ce înseamnă că procesul de îmbătrânire a populației era deja în plină desfășurare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6815 secunde