Cinci mituri despre jobul perfect

122
Cinci mituri despre jobul perfect - job-1371579532.jpg

Articole recomandate

Toți tânjim să găsim acel job perfect care să ne ofere satisfacții materiale, dar care să ne și pasioneze. Totuși, ce înseamnă un job perfect? Și este chiar atât de minunat pe cât ne închipuim? Iată, în continuare, cinci mituri legate de jobul perfect și adevărul din spatele acestora, potrivit Studentie.ro. 

1. Toți avem doar un singur job perfect 

Dacă îți imaginai că există un singur job perfect pentru fiecare, ei bine, află că, din multitudinea de joburi disponibile pe piață, cel mai probabil ți se vor potrivi ca o mănușă mai multe dintre ele. Ca să descoperi care sunt acestea, gândește-te la jobul perfect pentru tine și fă o listă a lucrurilor care te fac să îl percepi ca atare. La final, vei realiza că toate aceste lucruri care îți plac la un anumit job se pot regăsi și la alt loc de muncă (similar sau nu!). 

2. Jobul perfect te face mereu fericit 

Chiar dacă jobul perfect ți se potrivește ca o mănușă și este tot ceea ce ți-ai putea dori, vor exista zile când îți va veni să îți iei lumea în cap. Totuși, chiar și atunci, amintește-ți că, de fapt, îți iubești locul de muncă (și toate motivele pentru care îl iubești). Dacă situația este disperată, ia-ți câteva zile libere în care să te îndepărtezi de probleme și să îți reamintești de ce îți iubești jobul. 

3. Jobul perfect îți aduce venituri mari 

Acest mit poate să se verifice sau nu. Dacă, de pildă, îți dorești un job care să implice numeroase responsabilități, cel mai probabil vei avea parte și de un salariu mare. În alte circumstanțe, jobul perfect ar putea foarte bine să nu îți ofere o remunerație considerabilă. Dacă, totuși, îți dorești un salariu mai mare, poți verifica dacă primești atât cât meriți pentru postul pe care îl ocupi sau te poți reprofila, găsindu-ți un alt "job perfect". 

4. Jobul perfect nu există, de fapt 

În realitate, jobul perfect există, dar se traduce în diverse feluri, corespunzătoare percepțiilor și dorințelor fiecăruia dintre noi. Jobul perfect poate avea la bază pasiunile tale sau poate fi acela care îți oferă un salariu foarte bun. Sau amândouă.

5. Toți avem o înclinație spre un anumit domeniu 

Chiar dacă unii dintre noi știu foarte bine ce vor de la viață, acest lucru nu este valabil pentru toată lumea. Prin urmare, înclinația spre un anumit domeniu de activitate profesională poate fi descoperită pe parcurs, eventual încercând diverse tipuri de job, pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde