Cine a pus mâna pe plajele de pe litoral? Hotelierii se plâng degeaba, autoritățile încurajează specula cu bucăți de nisip

3618
8
Cine a pus mâna pe plajele de pe litoral? Hotelierii se plâng degeaba, autoritățile încurajează specula cu bucăți de nisip - fotofondplaja2-1526053512.jpg

Articole de la același autor

De ani de zile, hotelierii se plâng că sunt nevoiți să-și trimită turiștii pe plaje unde plătesc pentru șezlonguri, că nu pot să ofere servicii complete și că sunt dezavantajați la licitații pentru că nu oferă prețul cel mai mare.

De ani de zile, autoritățile locale și centrale îi ascultă, le promit verzi și uscate, că schimbă legea, că le dau plaje, dar nici până în ziua de azi nu au luat măsuri concrete care să ajute turismul, ci doar au încurajat specula cu bucăți de nisip. Hoteluri de renume de pe litoral, cu multe stele, nu vor avea încă mulți ani de zile de-acum încolo plaje pe care turistul care plătește un pachet complet de cazare să poată să stea întins la soare, fără să mai fie taxat și pentru șezlong sau să nu fie lăsat să-și întindă prosopul.

Organizația Patronală Constanța - Mamaia solicită, încă o dată, modificarea legislației astfel încât prioritate la repartizarea plajelor să aibă marile hoteluri și să nu mai primeze condiția esențială - prețul cel mai mare licitat.

"Noi am tot spus și o să mai spunem. Unu: licitațiile trebuie organizate din martie - aprilie, nu acum, în plin sezon estival. Doi: cerem oficial ca normele și caietele de sarcini vechi să fie schimbate, căci nu sunt în regulă. E anormal ca o firmă să câștige mai mult de jumătate din plajele de pe litoral. Față de caietul de sarcini din anii trecuți, anul acesta, la licitații, s-a mers pe condiția de preț și nu de punctaj. Practic, oricine vine cu un preț mai mare, câștigă. Nu s-a ținut cont de un hotel care oferă plaja gratuit. Hotelierii nu au profit la plajă. Și, din păcate, cum stau lucrurile acum, încă zece ani, 80% din hotelieri nu vor avea plaje. Nu-și permit", a declarat prim-vicepreședintele Organizației Patronale Constanța - Mamaia, Nicolae Bucovală.

"Trebuie să licităm cu altă persoană, care vinde lapte!"

La rândul său, Mohamad Murad, patronul Phoenicia Hotels și președintele Organizației Patronale Constanța - Mamaia spune că va opri investițiile de la Olimp, dacă nu va putea să închirieze plaja din fața celor trei hoteluri Belvedere, Amfiteatru și Panoramic.

"Vi se pare normal ca o firmă să aibă zece plaje? Și pot să particip la 30 de licitații. Eu dacă eram bulgar aș fi venit în România, câștigam toate plajele și le închiriam apoi. Legal acest lucru este posibil. Noi am investit milioane de euro la Olimp, acum renovăm. Trebuie să licităm cu altă persoană, care vinde lapte sau cine știe ce altceva și care poate își permite să dea un preț mai mare. Vă spun de acum: nu voi da milioane de lei, 100.000 de euro, sau cât va fi, să iau plajă acolo. Dacă nu o voi lua, voi fi nevoit să blochez investițiile. Mă opresc și vând. Nu e normal. Să iei un hotel și vine altul să îți ia plaja din față, să facă orice altă activitate. Păi în alte țări îți dă gratis utilități, numai să vii să investești", spune Murad.

"Asocierea pentru licitație este ilegală!"

"Atâta timp cât noi permitem asocierea, unul care vinde cai verzi pe pereți, nu are nicio treabă cu turismul, se asociază cu un hotelaș cu câteva camere, îi dă și aceluia bani, este vina noastră a agenților economici care fac asta și ar trebui să ne ducă capul că facem rău și că ne facem rău unii altora, câștigă licitația. Nu mai trebuie permisă asocierea. Punct. Asocierea este, în primul rând, o chestie ilicită. Cum permiți tu, ca stat, să te asociezi ca să poți să faci un aranjament pe licitații. Căci asta fac: niște aranjamente. Domnule, eu nu am hotel, nu am nimic, mă asociez ca să câștig plaja. Păi nu de aceea au fost făcute legea și caietul de sarcini. Acelea au fost făcute să zică așa: dacă ai capacitate de primire turistică și, știind că dai gratuit plaja clienților și vrei să faci servicii de calitate, ai punctaj mai mare, prioritar, chiar decât unul care vine și flutură mulți bani. Că acela de aceea flutură mulți bani că după aceea și-i scoate, pe spinarea cui, a clientului, a turistului care-i foarte fericit să mai vină în România, de aceea zice apoi că se duce în Bulgaria. Nu, trebuie să câștige cei care au interes", este de părere și Anca Pavel Nedea, reprezentant al Organizației Patronale Constanța – Mamaia.

Comentează știrea

Pi si pidi
12 mai 2018
Si eu,unde ma bronzez

Nedumerire...pe unde mai patrunde soarele, prin padurea aia de umbtele ?????!!!!

DODO
12 mai 2018
in atentia Cuget liber !!!

stiati ca astazi s-au organizat proteste mari in tara si diaspora la ora 18 ? din lista lipseste Constanta ! aici nimeni nu spune nimic probabil sa nu deranjeze Apoi ne vaicarim prin presa ca este hotie si coruptie ( ca acest aricol )Ziarul se multumeste doar sa le enumere atit ! orasul asta a ajuns o umbra a ceea ce a fost odata - RUSINE !!!

Vae victis !
12 mai 2018
"autoritățile încurajează specula cu bucăți de nisip"

Autoritatile.Desigur,din politete,din obligatie autorul articolului a folostit termenul "autoritati",termen care ne duce cu gandul la administratia locala,mai precis la primarie,la primar si poate la "judeteana de partid".Uitati ! Uitati de primarie,uitati de "judeteana de partid",uitati de administratia locala.Nu exista autoritati.Noi nu avem autoritati.Autoritati ,judeteana de partid,primarie ,primari au existat odata.Au existat pe vremea cand "autoritatile" erau interesate de dezvoltarea,de binele ,de progresul comunitatilor locale.Chiar si in comunism au exstat autoritati,spre dezamagirea unora. Autoritate mai inseamna paznicul binelui/interesului comun.Termenul autoritate te duce cu gandul la gospodar iar primar inseamna primul gospodar.Nici gand de asa ceva.La noi autoritate inseamna "clan,clica" si actiunile ei inseamna interese de clan.Noi nu am votat clanuri.Eu nu m-am simtit niciodata reprezentat de aceste "autoritati", cum spune autorul articolului."Autoritățile",cum spune autorul, încurajează specula pentru ca drumul cel mai scurt intre clan si ban,intre clan si interesul de clan este drumul care ocoleste cetateanul si binele comun.Si drumul care ocoleste interesul comun trece prin biroul "autoritatilor",cum spuneti voi, pentru ca acolo se rastoarna punguta cu bani(comisionul ,cum spun ei).Cat timp, primarul,partidul invingator in alegeri(in cauza PSD) se poarta cu opozantii,cu noi,cu cei care nu i-au ales,se poarta ,am spus, ca niste invingatori in luptele tribale vom fi dezbinati nemultumiti si saraci.Razboinicii tribali (PSD) au si declarat ca cei care nu voteaza nu conteaza.Tot ei au mai spus "pentru ca putem"....Vae victis !.... In traducere inseamna "Vai de hotelierii/de cetatenii care nu dau spaga(adica comision)"..... Pentru ca putem !

Borsalino&Co.
12 mai 2018
Investitorii stategici si marile lor "caractere"

Murad,Nedea si Bucovala scuipa unde au lins.Dupa ce au sprituit cu Mascariciul din Madagascar, cu Fagadau si restul de prin PSDragnea , acum se plang ca sunt nedreptatiti.Hai Siktir jartelelor!Panarama de Anca Nedea ce a pazit cat a fost sefa la Agentia Nationala de Turism?A rezolvat marile probleme ale turismului national?Nu, si-a plimbat dosul pe banii statului si atat.Bucovala,sa ne aducem aminte de acest personaj cand lingea clanta Mascariciului si a PSD-ului ca sa-si faca hotel langa un monument istoric,langa moschee.Murad , oare cate afaceri a facut cu Drogatul si cu gasca lui? Va vaitati ca va spaguiesc amicii de chefuri si sprituri de prin PSD?Foarte bine va fac, ptr ca asa se face in cocina in care ati intrat. PS.Daca cele 3 personaje erau oameni de caracter,oameni care nu se inhaitau cu Mascariciul care a nenorocit orasul si turismul din Mamaia si cu PSDragnea,ii intelegeam si le dadeam dreptate.De ce cele 3 personaje n-au curajul sa mearga la DNA si sa le faca plangere penala celor de la Apele Romane ca incurajeaza specula si iau spagi ptr licitatii?Asa procedează niste oameni de afaceri cinstiti si nepatati.

Liviu Chilian
12 mai 2018
Amazing! Astounding! There are still humans comprehending the TRUTH, in Kustendge!

I live for more than three decades in The Jewnited Antistates of Amerikk, nicknamed The Western Jewnglishtan, or The Shityscourge of Satan. But I couldn't adapt myself to live a normal life here! And there is a REASON! A christic one. Given, FORCED on me by antisociety, or the pseudosociety, as others say. It happened in 1993. A sad, could be said tragic, event in my life. That event and the antisociety's, the pseudosociety's answer to me thereafter, gave me the STRONG feeling, understanding that there is no real authority(or there is a peculiar lack of authority) in the Amerikknar antisociety. What happened to me!? I was the victim of a terrible crime. I went to authorities. Jesus Christ! In the following months I understood that the "authority" ACTED against me, the...people, as the sycophants like to hawl, and favoured the criminals! The antiauthority in Amerikk manifests itself with a satanic pleasure of HUMILIATING the Good and petting the Evil! It's the tragic TRUTH! The pseudoauthority acts adamantly against the public's, the people's interest! But, very tenderly caresses the evil. What happened in 1993, was one event. Thereafter I faced and I witnessed many other situations proving to me the pseudoauthority's evilness in Amerikk! And, as in an ancientlike drama, the crisis of authority it's related, ends up to what we call "justice", which is, in fact, antijustice, or pseudojustice. --- I don't understand why the person signing "vae victis" doesn't use one's real name to sign the PERTINENT comment at this "article"? He or she describes truthfully the TRAGIC LACK of authority in Kustendge County and "city"; reiterates how the evil "authority" ACTS against the public interest. With my commentary, I just wanted to let "vae victis" learn that, SURELY, the...Rromarlanian "authority" from Kustendge, the "social-democrat party" in charge, obviously, LEARNED to HATE the public and caress the kkapIUDAlist criminals abusing the Romanian Sea Coast industry, from their bosses, the Satanic Jews from Israel(nicknamed Israhatzel, meaning Litleshit in romanian). For it is archknown that a mob from Israhatzel(Litleshit) enslaved the "authorities" from "Constanta" in the year of 2000 when they managed to impose as a "mayor" a psychopat-narcomaniac named Radu Mazare; an "independent" candidate, a decerabrated eccentric who later had to join the "social democrats" to survive as a politicaster. --- In the place I live in Amerikk, there are many Satanic Jews. Though they are a minority, somehow manage to overwhelm the majority. The lack, the crisis of authority here is the result of Jewish influence, as it is in Kustendge

Simplu
12 mai 2018
De ce nu se merge la DNA si la Parchet sa se faca plangeri penale?

Deoarece presa nu da nici o informatie despre DNA si Parchet. Oamenii nu stiu ce se poate reclama la DNA si ce la Parchet. NU stiu ce fapte constituie infractiuni. Si nici care infractiuni se reclama la DNA, si care la Parchet. De 28 ani presa e muta, noi banuim ca e in cardasie cu coruptii, mafiotii, favorizeaza infractorii - cum o sa gasiti in Codul penal. Tine oamenii in bezna, izolare, nu informeaza, nu formeaza. Oameni buni, cea mai buna carte si cea mai folositoare si cea de la care ai intr=adevar ce invata este CODUL PENAL. Atinge toate domeniile in care se pot efectua infractiuni, da pedepsele pe care le poate incasa cine a incalcat legea intr-un anumit mod, da informatii f folositoare de care am inceput sa ne lovim tot mai des zi de zi. DNA se ocupa de infractiunile " functionarilor publici" - vedeti definitia functionarului public, iar Parchetul de infractiunile tuturor celor care nu sunt functionari publici. Rugam presa sa se ocupe si de astfel de lucruri, audienta va fi imensa.

Ana Maria
13 mai 2018
Plaja!!!

Super tare!!! Afara plaja este oferita gratuit pentru a incuraja investitiile!!!! Dar la noi un sezlong este 50 lei!!!! Este normal ca un simplu cetatean al orasului Constanta sa nu pot face plaja unde doresc deoarece in drepul hotelurilor plaja le apartine lor???? Eu nu platesc taxe si impozite????

Liviu Chilian
13 mai 2018
Fosta Romanie este Crucea Mântuitorului!

Romanul, Neamul Romanesc, are soarta Mântuitorului pus pe cruce de catre legionarii Romani incitati de Iudeii Satanici ai timpului. Dintre legionarii Romani ai zilei de azi, ce tortureaza Neamul Romanesc aflat pe Cruce, cei mai RABIATI sunt politicastrii jigano-pesedisti, iar Kustendge e un exemplu tragic. Ca acum 2000 de ani, legionarii rabiati pesedisti de azi, sunt INCITATI de catre Zsidani Satanici sa STRAPUNGA cu sulita, trupul sangerand al Romanilor aflati pe cruce, sa fie siguri ca ne dam duhul! --- Căutați stirea despre protestele de ieri din fata guvIUDErnului. Veti fi oripilați de violenta știrii! Jandarmii Rromarlani-porcidecaine rabiati erau INARMATI cu mitraliere zsidanesti UZI(???) Ce inseamna asta ?! Ca deja pesedistii drakknisti-sanguinari au cedat TOTAL in fata satanei zsidanesti din Israhatzel si Amerikk; stăpânii porfirici ce ii inarmeaza si'i vor forta sa ucidă Romani daca sărmanii vor protesta sau se vor rascula. --- Titlul este: "Romani, tocmai ati pierdut 3 miliarde de dolari", semnat de P. Peiu. Pe CIA/FSB Ziare.com. Merita citit. Veti invata cum CORCITURA, STARPITURA satanica Adrian Năstase a măturat in buzunarele neîncăpătoare ale un cosangean, un Tzigan-diabolic, un criminal-"economic" international, nici macar pe un dolar, cel mai mare si modern combinat siderurgic din Jewropa anului 2001. Ii rog pe Romanii constanteni sa citească! Si sa se întrebe. Cum de este posibil! De ce noi, Romanii, suntem tratati mai rau decat sclavii Negri din Amerikk dinainte de 1861? Si cine ne UMILESTE si EXTRRMINA! Niste lighioane venetice! Adrian Nastase este Rromarlan-Tzigan-Bulgar-German. Măritat cu o Katzaoanca-Zsidanca-Rusiskkriota. Ei, veneticii precum Adrian Nastase, ne beau sângele, învățati fiind de catre Zsidanii Satanici. Si cine a ajuns sa ne...apere! Mukkmad Muradura! Uimitor! Un Tzigan-Harap psihopat ii apara pe Romani de lăcomia-sanguinara a pesedistilor zsidanizati ce au facut din Bunul Poporului, plajele, un obiect de afuckere . --- Ce nu inteleg eu. Banii dupa care SALIVEAZA balosii...hotzelieri, jewnvestitori(bandiți precum Mukkmad), "autoritatile" etc, repet, banii vin de la turisti. Pai, daca eu, turistul, sunt umilit, batjocorit, jefuit de...plajistii ce ma forțează sa stau la plaja pe un pat de lemn sau plastic, ca la puscarie, si nu pe nisip, atunci, eu, turistul, nu ma mai duc pe Flankkl Natangului(fostul litoral romanesc). Ii sabotez pe criminali!. Chiar daca Pergaitza face publicitate dementiala pt Mukkmad si Machidoni, Romanii TREBUIE sa nu se mai duca pe "litoral", pana cand plajele nu vor fi libere asa cum au fost pana cand KkpIUDAlistii amerikknarizati au facut din ele 'obect' de jaf si umilinta! --- Imi amintesc ca pe timpul dictaturii burgheziei rosii, militarat-seKurist ceausiste, un sector din plaja din Mamaia era interzis Romanilor. Cred ca se numea Majestic, unde veneau Francezingari dekkdentzi ce nu trebuiau sa contamineze...omul nou

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4803 secunde