Cine mai poate beneficia de ajutoare sociale

1144
2

După ce ani la rândul au primit ajutoare sociale mii de persoane cu vile și mașini de lux, Ministerul Muncii a înăsprit condițiile
de acordare a banilor de stat astfel încât aproape nimeni nu se mai încadrează. Mai mult decât atât, vor fi luate la puricat toate actele și toate gospodăriile, astfel încât să nu mai beneficieze nimeni pe nedrept de aceste ajutoare.

S-a terminat cu vremurile când pirandele veneau cu salbe de aur la gât să-și ridice ajutorul de la Primărie sau alocația pentru sus-ținerea copilului, când nevestele de navigatori primeau ajutor pentru încălzire sau era mai rentabil să stai acasă și să primești ajutor social decât să te duci la muncă pentru salariul minim.
În ultimele două luni, Guvernul a aprobat mai multe prevederi legislative care au schimbat aproape complet condițiile de acordare a alocației de susținere a familiei, a venitului minim garantat și a ajutoarelor pentru încălzire.
"Practic, a fost modificată toată legislația specifică pentru acordarea beneficiilor sociale. Modificările sunt diferite, pentru fiecare beneficiu în parte și, în plus, a fost stabilită o listă unică a bunurilor ce conduc la neacordarea dreptului solicitat", a precizat Laura Constandin, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța.
Instituția, fosta Agenție Județeană pentru Prestații sociale, se va ocupa atât de plata beneficiilor, cât și de inspecțiile sociale.

1.000 metri de pământ la oraș, 2.000 de metri de pământ la țară
Măsurile impuse de noua legislație sunt draconice și doar cei mai sărmani oameni le vor mai în-deplini. Nu se vor mai încadra pentru a primi ajutor social, alocație pentru susținerea familiei și ajutor de încălzire persoanele care au clădiri sau alte spații locative în afara locuinței de domiciliu, fie în proprietate, fie închiriate, în concesiune sau cu comodat, și nici cele care dețin terenuri mai mari de 1.000 de metri la oraș și 2.000 de metri la țară.
Printre bunurile care exclud beneficiile sociale se află motocicletele, motoretele, scuterele, autoturismele cu o vechime mai mică de zece ani, cu excepția celor adaptate pentru persoanele cu handicap, autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fără remorci, rulote, autobuze, microbuze, șalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepția bărcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc în Rezervația Biosferei "Delta Dunării", utilaje agricole în stare de func-ționare precum tractor, combină autopropulsată, utilaje de prelucrarea agricolă în stare de funcționare: presă de ulei, moară de cereale, utilaje de prelucrat lemnul în stare de funcționare: gater sau alte utilaje acționate hidraulic, mecanic sau electric.

Fără obiecte de artă ori bijuterii
Își pot lua adio de la ajutor social și cei care au obiecte de artă, bijuterii și metale prețioase peste 100 de grame, obiecte de cristal și porțelan de mare valoare, blănuri de valoare mare, obiecte de colecție, în stare vandabilă, dar și cei care dețin aparatură electronică în stare de funcționare, cum ar fi camere video, amplificatoare audio ori copiatoare. Nu vor primi niciun fel de beneficiu social nici cei care au peste 3.000 de lei în conturi în bancă.

Două vaci, cinci ori, zece iepuri…
Familiile de maximum trei per-soane care au 1,5 hectare de teren extravilan cu potențial productiv sau cele cu mai mult de trei persoane care au două hectare nu vor mai putea fi acceptate pentru ajutoare sociale. De asemenea, cei care au în bătătură mai mult de două vaci sau un cal sau trei porci, cinci oi sau capre, cinci familii de albine, zece iepuri de casă, 25 de păsări ori crescătorii a căror producție se comercializează nu vor primi deloc ajutor social din partea statului.
La finele anului 2011, în județul Constanța, beneficiau de alocație de susținere familială 6.354 de persoane, de venit minim garantat 4.185 de persoane și de ajutor de încălzire 14.941 de persoane.



Comentează știrea

badea gheorghe
2 februarie 2012
nu este chiar corect

cunosc multe persoane care nu au facut nimic au trandavit nu au facut nici un efort in viata. tot ei primesc ajutoare nu este corect.

Pret mic
15 septembrie 2013
Pret mic

Captivant si instructiv articolul dumneavoastra! Este ok sa afliarticole originale si diferite. Ca tot aminteam de unicitate, pentru cei curiosi, am descoperit un site cu postari generale - haine, medicamente de slabit, laptopuri, tablete, telefoane, electronice si o gramada de alte obiecte la costuri foarte scazute, dar de o calitate buna.Ce este interesant pe acest site este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite. www.bazargorj.ro Pret mic http://www.bazargorj.ro

Articole pe aceeași temă

Luni, 31 Ianuarie 2011
Stire din Social : Constanța are mai puțini săraci
Pagina a fost generata in 0.3594 secunde