Cine poate beneficia de indemnizația de șomaj

221
Cine poate beneficia de indemnizația de șomaj - cinepoatebeneficia-1450378536.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă poate acorda, conform legii, indemnizație de șomaj persoanelor cărora le-au încetat raporturile de muncă de serviciu din motive neimputabile lor, le-a încetat mandatul pentru care au fost numiți sau aleși, dacă anterior nu au fost încadrați în muncă sau dacă reluarea activității nu mai este posibilă din cauza încetării definitive a activității angajatorului.

Totodată, condiția este să fi încheiat contract de asigurare pentru șomaj și să nu realizeze venituri din activități autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, în vigoare, au încetat activitatea ca urmare a pensionării pentru invaliditate și care, ulterior, au redobândit capacitatea de muncă și nu au reușit să se încadreze în muncă.

În aceste condiții, pot beneficia de indemnizație de șomaj și cei cărora le-a încetat activitatea desfășurată exclusiv pe baza convenției civile, absolvenților instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, care, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pre-gătirii profesionale. Aceleași condiții li se impun și celor care sunt absolvenți ai școlilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstă de minimum 16 ani, care nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

"Dacă vă încadrați la cazurile de mai sus, mai trebuie să știți că este nevoie să aveți și un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii. Nu trebuie să realizați venituri deloc sau să aveți venituri din activități autorizate potrivit legii, mai mici decât valoarea indicatorului social de referință, în vigoare, respectiv 500 de lei. De aseme-nea, persoanele mai în vârstă, dar care nu îndeplinesc condițiile de pensionare au dreptul la șomaj", a declarat Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al AJOFM Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Social : Unde se pot angaja șomerii constănțeni
Pagina a fost generata in 2.2069 secunde