Cine poate să adopte un delfin

287
Delfinii sunt cele mai fascinante animale din Marea Neagră. Din păcate, ei sunt în permanență în pericol. Anual, pe plajele litoralului românesc eșuează morți sau chiar vii delfini ce cad victime ale plaselor pescărești. Pentru a contribui la salvarea frumoaselor animale, puteți deveni "părinții adoptivi" ai unui delfin. 

Organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" a demarat o campanie de salvare a delfinilor prin instalarea unor dispozitive pe plasele pescărești, care să protejeze mamiferele. Pentru o mică donație puteți adopta un delfin, iar suma va fi folosită pentru achiziționarea dispozitivelor respective. În schimbul a 100 de lei deveniți "părinți adoptivi" pentru o perioadă de un an, iar pentru 500 de lei adoptați delfinul pe viață. "Părinții" vor primi din partea "Mare Nostrum", certificate de adopție a delfinilor și vor avea posibilitatea de a-și boteza delfinul cu numele preferat.

O specie în pericol

Prin campania "Adoptă un delfin", organizația continuă activitățile de conștientizare și de informare publică asupra problemelor cu care se confruntă delfinii din Marea Neagră: "Ne dorim ca din ce în ce mai mulți oameni, grupuri de interese, instituții de stat sau private, să se implice direct în soluționarea problemelor cu care ne confruntăm în monitorizarea și salvarea delfinilor. În fiecare an, tot mai mulți delfini își găsesc sfârșitul pe plajele litoralului românesc. Cauza principală a eșuărilor este prinderea accidentală a mamiferelor în plasele pescărești. Aceasta este o realitate. În încercările noastre de a sensibiliza opinia publică cu privire la necesitatea unei implicări directe din partea noastră, a tuturor, am avut plăcerea de a descoperi de-a lungul anilor, oameni deschiși, instituții sau organizații care ni s-au alăturat în această cauză nobilă", a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG "Mare Nostrum".

Delfinii, în cârca ong-urilor

În prezent, nicio autoritate de stat nu are un program sau un proiect care să protejeze cetaceele din Marea Neagră. Singurele cărora pare că le mai pasă de ce se întâmplă cu delfinii noștri sunt două organizații nonguvernamentale din Constanța, bazate de contribuțiile voluntarilor și unele sponsorizări. Este vorba despre "Mare Nostrum" și Societatea de Explorare și Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Social : Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia
Sâmbătă, 10 Noiembrie 2012
Stire din Social : Majorat la Mare Nostrum
Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Social : Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia
Pagina a fost generata in 0.6534 secunde