Concurs Cod galben de caniculă pentru Constanța

618
Cod galben de caniculă pentru Constanța - hartacodgalbencanicula-1340135184.jpg

Articole de la același autor

Arșița topește România. Săptămâna aceasta, dar și în week-end, vom avea parte de câteva zile caniculare și grad ridicat de disconfort termic. Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, 19 iunie, cod galben de caniculă în întreaga țară.
În zilele de miercuri, 20 iunie, joi, 21 iunie, și vineri, 22 iunie, vremea călduroasă va persista în toată țara. În cursul după-amiezilor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 36 de grade Celsius, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 pe arii extinse.
Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 23 iunie, canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor. După 23 iunie va urma o perioadă de ușoară răcire, iar din 26 iunie până la sfârșitul lunii regimul termic se va menține în limite apropiate de cele normale pentru ultima decadă a lunii iunie.
În tot acest timp sunt șanse mici de ploi, cu excepție intervalul 24 - 27 iunie, când se vor semnala precipitații, în general slabe cantitativ, dar însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3815 secunde