COD PORTOCALIU de viscol, la Constanța / Utilajele de deszăpezire pregătite să intervină

97
COD PORTOCALIU de viscol, la Constanța / Utilajele de deszăpezire pregătite să intervină - iarnazapadaoamenimasini3779-1453038712.jpg

Articole de la același autor

Utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină în municipiul Constanța. Potrivit reprezentanților Polaris, la nivelul instituției a fost constituit comandamentul de iarnă, încă din cursul zilei de vineri, 15 ianuarie, și sunt pregătiți să preîntâmpine situațiile de urgență, în cazul apariției unui nou val de zăpadă pe străzile municipiului Constanța.

În prezent, circulația se desfășoară în condiții normale, fără ca traficul rutier și pietonal să fie afectat. Dacă apar condiții meteo nefavorabile, sunt pregătite să intervină, în orice moment, opt sărărițe (dotate cu echipamente pentru împrăștiat material antiderapant), 21 de pluguri, 50 de utilaje ( buldo excavatoare și wole) care vor înlătura zăpada din intersecții, în cazul în care stratul de zăpadă depășește 15 cm; utilaje multifuncționale de dimensiuni mici ce pot fi echipate cu pluguri și împrăștietoare de material antiderapant ce vor acționa în zone înguste, precum zona peninsulară și pe străzile înguste etc.

Utilajele de deszăpezire vor acționa cu prioritate în intersecții, sensuri giratorii, pante, artere principale, instituții publice. După finalizarea acestor zone, utilajele vor fi împărțite pe cartiere și străzi secundare. În plus, cei 80 de muncitori care îndepărtează manual zăpada și poleiul vor acționa în următoarele zone: intrări în unități sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unități de învățământ, instituții publice etc.

Stocul de material antiderapant, estimat pentru sezonul rece 2015 - 2016, ajunge la 6.000 tone (nisip și clorura de sodiu). Cantitățile de material antiderapant utilizate pentru combaterea zăpezii și poleiului se pot suplimenta în funcție de condițiile meteorologice, astfel încât activitatea sa se desfășoare în condiții optime.

În perioadele cu ninsori abundente, cetățenii sunt rugați să utilizeze mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismelor proprii, iar dacă situațiile de urgență impun utilizarea autoturismelor, aceștia sunt sfătuiți să nu-și parcheze mașinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor de deszăpezire. De asemenea, conducătorii auto trebuie să evite parcarea în apropierea copacilor, pentru a evita riscul de prăbușire al acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4118 secunde