Cofetăria Silvian sărbătorește 20 de ani de activitate

295
Cofetăria Silvian  sărbătorește 20 de ani de activitate - cofetaria1450376318-1450424763.jpg

Articole de la același autor

Zi de sărbătoarea la cofetăria Silvian. Astăzi, se împlinesc 20 de ani de activitate a laboratorului, iar evenimentul va fi marcat prin prezentarea publică a creației "Arborele vieții".

Astăzi, la ora 10.30, în salonul cofetăriei Silvian, maestrul chocolatier Silvian va decora tradiționalul Pom de Crăciun cu podoabe specifice, modelate din cinci kilograme de ciocolată, întreaga instalație măsurând peste doi metri înălțime.

Ornamentele vor fi create cu ajutorul a 20 de copii de la Centrul de zi din Agigea.

Tematica estetică are la bază semantica a două mituri: cel al Bradului de Crăciun ca Pom al Vieții și mitul mayaș al ciocolatei - hrană a zeilor oferită de Arborele de Cacao - Arborele Sfânt (Theobroma cacao). Bradul este numit Arborele vieții pentru că își păstrează veșmântul verde tot timpul anului. Ciocolata este catalogată drept energizant natural și sursă de fericire. Acum mai bine de 2.500 de ani, în mitologia mayașă, ciocolata era considerată hrana zeilor.

În mitologia română, bradul de Crăciun - Arborele Vieții are o semnificați cosmică, devenind un simbol al dinamicii ciclului neîntrerupt, al succesiunii anotimpurilor (similar cu cel al vieții omenești). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5109 secunde