Carrefour România și Green Group lansează, la 4 ani de operare a sistemului Sigurec, un nou serviciu:

Colectarea uleiului alimentar, cu recompensă pe loc!

453
Colectarea uleiului alimentar, cu recompensă pe loc! - recicleazauleialimentaruzatsiter-1497354681.jpg

Articole recomandate

Carrefour România și Green Group sărbătoresc 4 ani de operare a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor – SIGUREC – prin intermediul căruia, clienții Carrefour au colectat în total peste 16 milioane bucăți deșeuri PET, doze și sticlă și peste 4.500 de tone deșeuri de echipamente electrice, electronice, hârtie și carton. Cu aceasta ocazie, cei doi parteneri, anunță lansarea unui nou serviciu: colectarea uleiului alimentar uzat pe bază de recompensă, disponibil în toate cele 21 de stații de colectare selectivă Sigurec din proximitatea magazinelor Carrefour.


Sigurec, de la expresia "sigur reciclare", este cea mai inteligentă infrastructură pentru colectarea selectivă a deșeurilor, lansată în urmă cu 4 ani de Green Group în parteneriat cu Carrefour România. Aici, oamenii pot aduce majoritatea deșeurilor reciclabile pe care le generează în gospodărie, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. În schimbul deșeurilor, stațiile Sigurec eliberează pe loc vouchere valorice care pot fi folosite ca reduceri la cumpărături în Carrefour, valoarea acestora fiind calculată în funcție de tipul și cantitatea deșeurilor aduse. 


In decursul a 4 ani de zile, prin intermediul celor 21 de stații de colectare selectivă Sigurec, amplasate în proximitatea magazinelor Carrefour, clienții au colectat în total:


• peste 16 milioane de unități deșeuri de tip PET, doze de aluminiu și sticle


• peste 4.500 de tone de deșeuri electrice, electronice, hârtie și carton


Pentru că oamenii au început din ce în ce mai mult să conștientizeze impactul negativ pe care îl generează aceste deșeuri asupra mediului înconjurător (1 litru de ulei alimentar aruncat la chiuvetă poate polua până la 1 milion de litri de apă), dar și faptul că aceste deșeuri au valoare, clienții Carrefour pot beneficia acum de acest nou serviciu, și anume colectarea uleiului alimentar uzat.


• Clienții pot aduce la stațiile Sigurec uleiul uzat în sticle de plastic transparent (recipienți PET), cantitatea minimă primită fiind 1 kilogram, iar maximă 4 kilograme. 


• Uleiul trebuie să fie filtrat, curat, fără depuneri de resturi alimentare sau apă. 


• La preluare, uleiul este cântărit și în funcție de cantitate, se eliberează un voucher valoric ce poate fi folosit ca reducere la cumpărături, valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat fiind de 0,50 lei. 


• Uleiul colectat se duce spre procesare, pentru a fi transformat în biodiesel, un combustibil prietenos cu mediul înconjurător. 


"Ideea din spatele Sigurec a fost aceea de a promova un sistem de colectare selectivă care le oferă încredere oamenilor că deșeurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adică în fabricile de reciclare și nu în gropile de gunoi. Parteneriatul cu Carrefour, care ne permite amplasarea stațiilor în parcările hipermarketurilor și oferirea voucherului care poate fi folosit ca reducere la cumpărături, este cu atât mai valoros cu cât reușim împreună să promovăm un comportament responsabil față de mediu: consumi, colectezi și scapi de lucrurile pe care nu le mai folosești, apoi benefeciezi de discount la cumpărături, donezi sau colectezi puncte verzi. Ne dorim ca toți consumatorii să privească deșeurile reciclabile ca fiind resurse pentru ei", a declarat Doinița Mihai, Project Manager Sigurec.


"Este important pentru noi să contribuim la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite să punem la dispoziția clienților Carrefour soluții de colectare selectivă a peste 10 tipuri de deșeuri – într-un cadru organizat, simplu și la îndemâna tuturor, recompensând acest comportament prietenos cu natura prin acordarea de vouchere ce pot fi folosite în hipermarketurile noastre. Mai mult decât atât, le oferim clienților noștri garanția trasabilității deșeurilor. Folosind aparatele SIGUREC, suntem siguri că deșeurile ajung direct în unitățile de reciclare, gata sortate pentru a fi reciclate sau reutilizate. Astfel, nimic din ceea ce se reciclează nu se va pierde și nu va ajunge la groapa de gunoi care poluează mediul", a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.


Totodată, cu voucherele eliberate de SIGUREC, utilizatorii se pot înscrie la concursuri lunare cu premii constând în 3 biciclete Pegas, 3 brățări inteligente, 10 dispozitive antifurt pentru biciclete, 20 de genți Sigurec pentru sortarea deșeurilor acasă, precum și marele premiu, un weekend prelungit cu familia sau prietenii în inima Transilvaniei. 
Pentru înscrierea la concursuri, utilizatorii trebuie să descarce aplicația SIGUREC și să scaneze codul QR inscripționat pe voucher, fie au opțiunea să introducă numărul unic de înregistrare de pe voucher pe site-ul www.sigurec.ro, la secțiunea Concursuri.


Toate deșeurile colectate la stația SIGUREC sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect, precum Greentech, Greenweee, Greenlamp, Greenglass Recycling, Romcarbon, Ecopaper și alții, pentru a fi procesate și transformate în alte produse. 


Prima stație Sigurec a fost inaugurată la Buzău în 2013. În acest moment, sistemul SIGUREC este prezent cu câte o stație în 21 de locatii: Carrefour BANEASA, BERCENI, COLENTINA, MILITARI, VITANTIS, BRAILA, BRASOV, BUZAU, CLUJ, CONSTANTA, DROBETA, FOCSANI, GALATI, IASI ERA, IASI FELICIA, ORADEA ERA, ORADEA LOTUS, PITESTI, PLOIESTI, SIBIU, SUCEAVA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3051 secunde