Comandament de Iarnă 2021. Sute de hotelieri şi cârciumari, amendaţi pentru nereguli

191
Comandament de Iarnă 2021. Sute de hotelieri şi cârciumari, amendaţi pentru nereguli - comandament-1640687376.jpg
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a organizat, în această perioadă, Comandamentul de Iarnă 2021, iar comisarii au luat la rând staţiunile de la munte, unde îşi petrec românii sărbătorile.

„Coordonat de președintele ANPC, Mihai Culeafa ,Comandamentul de Iarnă 2021 are ca misiune prevenirea și combaterea practicilor care dăunează vieții, sănătății, securității și intereselor economice ale consumatorilor aflați în vacanță, în stațiunile din România, în perioada sărbătorilor”, explică reprezentanţii ANPC.

Comandamentul a verificat și consiliat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici, în 3 regiuni ale țării: Sud Muntenia Ploiești, Nord Est Iași și Centru Brașov.

În urma acțiunilor de control, comisarii ANPC au aplicat diverse tipuri de sancțiuni: 199 de amenzi contravenționale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane lei, 132 de avertismente şi 30 măsuri de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor. De asemenea, a fost emisă o propunere de suspendare a activității până la şase luni.

Pagina a fost generata in 0.3957 secunde