Andreea Ana şi Horia Tecău, în topul celor mai buni 10 sportivi ai României

173
Andreea Ana şi Horia Tecău, în topul celor mai buni 10 sportivi ai României - 26992822640408914483889986814777-1640687295.jpg

Articole de la același autor

Doi constănţeni, tenismenul Horia Tecău şi luptătoarea Andreea Beatrice Ana, au fost incluşi în topul celor mai buni 10 sportivi ai anului 2021 întocmit de Consiliul Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR).

Component de bază al echipei de Cupa Davis, Tecău ocupă locul opt, în timp ce Andreea Ana, care a adus prima medalie de aur pentru luptele feminine româneşti la un Campionat Mondial, se află pe poziţia a noua.

Campioane olimpice la JO de la Tokyo, în proba feminină de dublu vâsle, canotoarele Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar figurează pe prima poziţie, podiumul fiind completat de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la spadă la JO de la Tokyo, şi de canotorii Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, medaliaţi cu argint la dublu rame masculin la competiţia de la Tokyo.

„În alcătuirea clasamentului, au avut prioritate sportivii medaliaţi cu aur şi argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, inclusiv medaliatul cu argint paralimpic Carol Eduard Novak, actualul ministru al Sportului.

În top figurează, de asemenea, cei doi înotători români care s-au făcut remarcaţi în întrecerile internaţionale, Robert Glinţă şi David Popovici, tenismenul Horia Tecău, dar şi două dintre speranţele sportului românesc, Beatrice Ana - prima campioană mondială a luptelor româneşti Under-23 - şi Adrian Şulcă - campion european şi mondial la juniori”, a transmis Consiliul APSR.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte / Cosmin Mihalache Foto

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0367 secunde