Comandament sezon estival 2020. Amenzi în zeci de unități pentru condiții de igienă precare

199
Comandament sezon estival 2020. Amenzi în zeci de unități pentru condiții de igienă precare - terase1-1595246158.jpg

Articole de la același autor

Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat în perioada 13 – 19 iulie, 221 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.


Controalele au vizat: 76 de restaurante, 5 pizzerii, 28 de  unități tip fast – food, 5 braserii, 15 unități de tip bufet, 3 unități tip bistro, 18 baruri, 2  snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, 1 pensiune, 1 unitate produse congelate și 2 tonete.
În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la:
 manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
 comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
 ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;
 condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; 
 depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
 neanunțarea de către persoanele juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 44 de unități, respectiv  15 restaurante, 9 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 2 magazine alimentare, 3 baruri, 1 pizzerie, 2 rulote, 1 braserie și 4 laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. 
De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast food și un restaurant.


A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.  


Unitățile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate și verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5691 secunde