Condiţii mai stricte pentru persoanele care vor să devină asistenţi maternali. Ce categorii sunt excluse

355
Condiţii mai stricte pentru persoanele care vor să devină asistenţi maternali. Ce categorii sunt excluse - asistent-maternal-1708974351.jpg

Articole de la același autor

Condiţii mai stricte pentru persoanele care vor să devină asistenţi maternali: în prezent, reţeaua de asistenţă maternală este îmbătrânită şi are un nivel scăzut de educaţie, experienţă şi calificare.


Persoanele care nu au finalizat cel puţin opt clase din învăţământul gimnazial, au condamnări definitive sau se află la vârsta pensionării nu vor mai putea fi asistenţi maternali.


Prevederea apare într-un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Familiei, potrivit Radio România.


În expunerea de motive se subliniază că, în prezent, reţeaua de asistenţă maternală este îmbătrânită şi are un nivel scăzut de educaţie, experienţă şi calificare.


Nu vor mai fi asistenţi maternali pensionarii, cei care au condamnare definitivă sau locuiesc cu persoane aflate în această situaţie, au istoric de violenţă în familie, suferă de boli transmisibile sau psihice, ori sunt dependenţi de alcool şi droguri.


În plus, asistentul maternal nu va primi în plasament un copil dacă diferenţa de vârstă este mai mică de 18 ani sau depăşeşte 47 de ani şi va fi evaluat înainte de un psiholog şi de un asistent social.


Pentru nerespectarea acestor prevederi vor fi aplicate amenzi între 2.500 şi 10.000 lei.


Ministerul Familiei propune şi extinderea valabilităţii atestatului de asistent maternal de la trei ani la o perioadă nedeterminată, cu avizare la fiecare doi ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde