Constănţenii s-au săturat de devierile autobuzelor CT Bus! "Până când își mai bat joc de noi?"

9322

Articole de la același autor

Devierile de traseu la transportul în comun din municipiul Constanța, asigurat de societatea CT Bus, dau peste cap programul călătorilor, care au nevoie de autobuze pentru deplasare în fiecare zi. Oamenii nu mai au răbdare cu schimbările pe secundă ale traseelor, care apar când le e lumea mai dragă și sunt în întârziere la locul de muncă. Deși devierile sunt anunțate pe pagina de Facebook CT Bus și pe aplicația călătorilor, aceștia așteaptă o soluție care să le asigure confortul necesar, deoarece oamenii spun că nu stau să se uite clipă de clipă pe telefon dacă vine sau nu autobuzul.

Vremea s-a mai încălzit în ultima perioadă, dar așteptarea în stațiile de autobuz este la fel de neplăcută, mai ales când apar devieri bruște de traseu, iar oamenii trebuie să-și schimbe programul. Călătorii nu mai suportă situația și reclamă faptul că sunt anunțați prea târziu despre modificările de traseu.

„Până când își mai bat joc de noi? Când vreau să ajung dimineața la muncă, mă trezesc că nu mai ajunge autobuzul în stație, că are traseu deviat. Circulă și rar și nici nu trece prin stație când apare nu știu ce avarie. Ar trebui să aflăm și noi mai din timp, nu pe ultima sută de metri, când ne grăbim”, ne-a spus un călător.

„Când ți-e lumea mai dragă, se deviază traseul. Eu, ca să ajung unde am nevoie, trebuie să ocolesc mult, să merg la altă stație când nu circulă un autobuz. Și de multe ori întârzii la serviciu din cauza asta. Nu mi se pare normal să fim anunțați dintr-o dată. Mie îmi apare notificare pe aplicație, dar nu mă ajută dacă sunt în întârziere”, a mai precizat o constănțeancă.

Reprezentanții societății explică, însă, că în cadrul biroului de comunicare se face tot posibilul ca devierile să fie anunțate cât mai devreme.

„Ce pot să spun este că multe sau cele mai multe dintre aceste devieri de traseu au loc pentru că lucrările se desfășoară la momentul respectiv. Ori sunt avarii și, atunci, se intervine, ori sunt alte lucruri care se petrec atunci. Deci, nici noi nu suntem anunțați din timp. Și acesta este motivul pentru care se iau deciziile acestea. De aceea, noi încercăm să anunțăm cât se poate de repede. Unele sunt constatate chiar pe traseu. Noi le transmitem cât de repede putem și sunt anunțate pe pagina de Facebook, să fie mai ușor, și în aplicație pentru toți călătorii”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, specialist în Relații Publice din cadrul CT Bus Constanța, Mihai Grigoruță.

Călătorilor, însă, nu li se pare de ajuns că primesc aceste notificări pe aplicația mobilă. Ar trebui identificate noi soluții.

„Tot timpul se întâmplă să fie vreun traseu deviat la autobuze. Dacă nu se deviază la autobuzele 5-40, se deviază la linia 14 și așa mai departe. Noi, călătorii, nu mai avem răbdare. Avem nevoie de transport în comun mereu, de aceea avem şi abonamente pe CT Bus. Primim notificările, dar nu este de ajuns. Ar trebui să se găsească o soluție, nu să fim noi nevoiţi să luăm taxiul ca să ajungem la timp la muncă, să nu fim daţi afară. Nu se mai termină, odată, nici lucrările din oraș, că și din cauza asta se schimbă traseele”.

„După ce că stăm câte un sfert de oră în stație, suntem anunțați în ultimul moment că autobuzul are traseu deviat. Nu e normal, avem mult de mers dintr-o parte în alta. Avem copii la școală, trebuie să ajungem și la muncă… Nu ne permitem să întârziem mereu”, au mai reclamat călătorii, unii dintre ei sunând la redacţie să anunţe nedreptatea.



„O soluție pentru călători este să urmărească panourile de afișaj din stații”


Directorul CT Bus Constanța, Fănel Popa, face apel la atenția călătorilor, care ar trebui să urmărească actualizările traseelor și soluțiile sugerate în aplicație pentru a găsi alte rute potrivite.

„Devierile de traseu se produc din cauza lucrărilor la carosabil. În ultimul an, s-au făcut asfaltări în aproape toate zonele din oraș, motiv pentru care și devierile de traseu au fost mai multe decât într-un an obișnuit. Atunci când lucrările sunt planificate, devierile de traseu pot fi anunțate din timp.

Există însă și lucrări provocate de avarii care nu pot fi anticipate. În aceste cazuri devierile de traseu se fac după închiderea arterelor rutiere, iar comunicarea are loc ulterior. O soluție pentru călători este să urmărească panourile de afișaj din stații, cap de linie și autobuze, să consulte periodic pagina de Facebook CT Bus sau să își instaleze aplicația CT Bus pe telefonul mobil. Aplicația trimite notificări despre modificările de trasee, reconfigurarea acestora, date în timp real cu poziția autobuzelor și oferă soluții călătorilor pentru a găsi ruta potrivită”, a transmis directorul societății de transport în comun, Fănel Popa, care, probabil, consideră că dacă stai cu ochii pe panouri şi aplicaţii ai şi rezolvat problema transportului deficitar!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6535 secunde