Stația CT Bus de la Poarta 2 arată ca după război. Primăria Constanța așteaptă avizele pentru a interveni

4190

Articole de la același autor

Fosta patiserie de la stația de autobuze Poarta 2 a fost vandalizată, în contextul în care nu s-a mai construit nimic în locul ei și tocmai fusese, cât de cât, curățată. Acum sunt cioburi sparte, acoperișul aproape căzut, iar gunoaiele au apărut din nou. Pentru moment, reabilitarea stației este la stadiul de obținere a avizelor, însă proiectul se află în mapa Primăriei Constanța.

După ce echipele de lucru ale Primăriei municipiului Constanța au intervenit în zonă, spațiul a fost curățat de gunoaie și împrejmuit cu un gard de fier. Dar de când locul este nefuncțional, se pare că nu poate rezista fără ca oamenii să-l vandalizeze. Spațiul aparține companiei Tara Trading Company 2004 SRL, care este singura ce poate interveni asupra lui. Prin urmare, Primăria municipiului nu poate demola imobilul, deși este nefuncțional, acesta fiind proprietate privată.



Anul acesta, administrația locală a eliberat autorizații de construire pentru modernizarea a două capete de linii ale autobuzelor CT Bus Constanța. Este vorba despre zona Pescărie, cu bulevardul Mamaia, și zona Cireșica, cu strada Cișmelei. Pentru reabilitarea stației Poarta 2, Primăria a încheiat un contract pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice – etapa Studiu de fezabilitate în anul 2022. În același proiect era inclusă și modificarea stațiilor Ștefăniță Vodă și Oxford, valoarea lui fiind de 97.000 de lei, fără TVA. Iar contractul pentru autorizația de construire a fost încheiat un an mai târziu, în luna iulie a anului trecut, având o durată de 18 luni de la data semnării și o valoare de 188.000 de lei, fără TVA. Lucrările fac parte din proiectul „Modernizare rețea de transport public, prin construire / modificare / reabilitare stații de transport în comun, la capete de linii”.

Pentru moment, municipalității nu-i rămâne decât să se ocupe de curățenie și de îndepărtarea cioburilor și materialelor care le pot cădea în cap trecătorilor. Locul este, se pare, numai bun pentru oamenii străzii.

Potrivit reprezentantului Biroului de Comunicare din cadrul Primăriei Constanța, Ionela Bărboi, după ce municipalitatea va obține avizele, stația de la Poarta 2 va fi un capăt de linie modern și frumos, precum cel de la Poarta 1.



„La Poarta 2 suntem în stadiu de obținere a avizelor pentru proiectare și, ulterior, pentru execuție. Deci, întâi așteptăm să ne luăm avizele, ca apoi să demarăm execuția lucrărilor. Va fi un capăt de linie frumos, modern, cum este cel de la Poarta 1”, promite aceasta.

Oamenii din zonă sunt revoltați de starea deplorabilă în care stația arată și s-au săturat să vadă că nu se face nimic. Iar mirosul din zonă este insuportabil.

„Miroase foarte urât. Mai că nu ne trezim cu șobolani pe aici”, „Este mereu mizerie, oamenii străzii își fac veacul în stație” - sunt câteva dintre nemulțumirile cetăţenilor. Alții regretă că nu s-a mai construit nimic și își aduc aminte cum era când era patiserie. „Era numai bună patiseria, ne cumpăram mereu câte ceva când treceam prin zonă. Acum nu s-a mai făcut nici măcar un mic magazin”, ne-au spus alții.



Rămâne de văzut în cât timp se vor putea remedia problemele, astfel încât municipalitatea să intervină asupra spațiului, numai bun de valorificat pentru cetățeni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde