Solicitările pentru permise de călătorie gratuite CT Bus, în creștere față de anul trecut. Câte persoane beneficiază

193
Solicitările pentru permise de călătorie gratuite CT Bus, în creștere față de anul trecut. Câte persoane beneficiază - fond-permise-de-calatorie-ct-bus-1706726785.jpg

Articole de la același autor

Peste 30.000 de persoane din municipiul Constanța vor beneficia, anul acesta, de permise de călătorie gratuite CT Bus, acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială (DGAS). Persoanele cu vârsta de peste 70 de ani ocupă cea mai mare pondere între beneficiarii acestui sprijin. Persoanele cu handicap și studenții orfani pot, de asemenea, să folosească aceste permise de călătorie. Pentru anul în curs, persoanele din aceste categorii nu au ridicat permise în perioada pusă la dispoziție de Primăria Constanța.

Permisele de călătorie gratuite la transportul în comun asigurat de societatea CT Bus Constanța se eliberează pe loc, cu valabilitate de luna următoare. Potrivit Primăriei Constanța, categoriile de beneficiari pentru care Direcția Generală de Asistență Socială Constanța acordă facilități la transportul public de călători reprezintă persoanele în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri, pensionarii cu pensii de până la 2.310 lei inclusiv și cetățenii în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri.

De asemenea, persoanele cu handicap mediu sau ușor pot ridica abonamente doar de la chioșcurile CT Bus. Iar persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenții personali și/sau însoțitorii acestora pot ridica legitimațiile de călătorie doar de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (Blocul Turn Gară).

De asemenea, pe lista beneficiarilor care pot ridica abonamentul sau permisul fără a depune cerere sunt: studenții orfani, persoanele cu dizabilități (cu handicap grav, accentuat) și asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav sau însoțitorii acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat, precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap, persoanele cu dizabilități, cu grad de handicap mediu și ușor, deținuții politici (Decret - Lege Nr.118 /1990) și persoanele strămutate (Legea Nr. 189 / 2000), șomerii și beneficiarii Legii 416.

Potrivit directorului executiv al Direcției de Prestări Servicii din cadrul DGAS Constanța, Anca Ghițulescu, numărul cererilor de anul acesta este în creștere față de cel al solicitărilor din 2023.

„În ceea ce privește persoanele care pot beneficia de permise de călătorie la nivelul municipiului Constanța, situația se prezintă astfel: în luna ianuarie 2023, au depus solicitări 32.754 de persoane, iar în ianuarie anul acesta au depus solicitări 33.060 de persoane. Sumele aferente sunt asigurate de către Primăria municipiului Constanța și până în prezent nu au fost probleme în acest sens.

Persoanele care beneficiază de permise de călătorie pentru transportul în comun în municipiul Constanța sunt pensionari cu pensii de până la 2.310 lei inclusiv – 9.372 de persoane, cetățeni cu vârsta de peste 60 de ani, fără venituri – 846 de persoane și cetățeni cu vârsta de peste 70 de ani, indiferent de venituri – 22.842 de persoane”, ne-a transmis aceasta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2746 secunde