Sprijin financiar pentru serviciile oferite de bone. Care sunt sumele, în funcție de venituri

221
Sprijin financiar pentru serviciile oferite de bone. Care sunt sumele, în funcție de venituri - dgas-sprijin-bone-1706607529.jpeg

Articole recomandate

Părinții care nu își permit să plătească o bonă pentru copilul de vârstă preșcolară, de maxim 6 ani, vor primi, anul acesta, ajutoare bănești de la primării, prin Direcțiile Generale de Asistență Socială.

Potrivit Primăriei municipiului Constanța, părinții din oraș care nu își permit să plătească o bonă, vor primi ajutor financiar pentru fiecare copil de maxim 6 ani, în funcție de media veniturilor nete realizate în ultimele șase luni. Astfel, se acordă 710 lei pentru venituri de până în 2100 de lei/ membru, 550 de lei pentru venituri între 2101 și 2500 de lei/membru, 390 de lei pentru venituri între 2501 și 3000 de lei/membru și 250 lei pentru venituri între 3001 și 3500 de lei/membru.

Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au domiciliul în municipiul Constanţa și îndeplinesc cumulativ condițiile impuse. În primul rând, beneficiarul trebuie să fie cetăţean român, cetăţean al altui stat sau apatrid, cu domiciliul în România, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare. Părintele trebuie să fie angajat cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată. De asemenea, beneficiarii au obligația de a fi şomeri îndemnizaţi sau înregistrați în evidenţele Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Judeţene, la data solicitării, ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Totodată, părinții pot beneficia de aceste drepturi dacă nu au refuzat maximum două oferte de muncă din partea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene. Nu în ultimul rând, de sprijin beneficiază copilul pentru care se solicită ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă și nu este înscris la creşă sau grădiniţă și minorul pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă.

Informații suplimentare se pot obține apelând numarul de telefon 0341180106 sau de pe site-ul instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3752 secunde