Spiritul Crăciunului, resimțit de asistații social, prin bunătatea oamenilor

3859

Articole de la același autor

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar spiritul Crăciunului va fi resimțit și în rândul beneficiarilor Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) Constanța. Miercuri, angajații cantinei de ajutor social din cadrul instituției vor prepara și distribui către cele 230 de persoane aflate în situații de dificultate socio-economică pachete speciale de Crăciun. Potrivit reprezentanților DGAS, tot ce pot dărui oamenii cu suflet mare este binevenit.

Cu ajutorul inițiativei, pensionarii, persoanele cu dizabilități, precum și alte grupuri vulnerabile din cadrul instituției vor primi mese calde din care nu vor lipsi sarmalele, mezelurile, dulciurile și fructele. De asemenea, persoanele care vor să doneze câte ceva din ceea ce au familiilor cu copii aflate în nevoie socială sunt așteptate, în continuare, la sediul instituției.

„Noi ne-am gândit la jucării, la alimente ambalate, hăinuțe, tot ce pot aduce oamenii de bine. Am promovat astfel de campanii și urmează ca, în data de 20 decembrie, prin cantina de ajutor social, să distribuim mâncarea preparată către cei 230 de beneficiari pe care îi avem noi la cantină. Vor primi sarmale, mezeluri, carne de porc, produse lactate, de panificație, cozonaci și alte alimente”, ne-a precizat directorul executiv al Direcției de Prestări Servicii din cadrul DGAS Constanța, Anca Ghițulescu.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială Constanța informează că de serviciile sociale acordate de cantina de ajutor social pot beneficia, conform legislației în vigoare, copiii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținerea acelor familii al căror venit net mediu lunar pe o persoană în întreținere este sub nivelul venitului net lunar, pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social. De asemenea, sunt incluși tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 25 de ani, respectiv 26 de ani în cazul celor care urmează studii superioare cu o durată mai mare de 5 ani, care se află în situaţia prevăzută la primul criteriu. Pe listă se mai află persoanele care beneficiază de ajutor social sau de alte ajutoare bănești acordate în condiţiile legii și al căror venit este de până la nivelul venitului net lunar pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social; pensionarii; persoanele care au împlinit vârsta de pensionare și sunt izolate social, nu au susţinători legali sau sunt lipsite de venituri; persoane încadrate într-un grad de handicap/invaliditate și bolnavii cronici și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5826 secunde