Aveți nevoie de îngrijiri la domiciliu? Apelați la serviciile DGAS Constanța

7420
Aveți nevoie de îngrijiri la domiciliu? Apelați la serviciile DGAS Constanța - dgas-1700745348.jpeg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța informează că, în subordinea instituției, funcționează Compartimentul pentru îngrijiri la domiciliu persoane vârstnice, care este finanțat de la bugetul local al Primăriei municipiului Constanța.

Scopul înființării compartimentului de îngrijiri la domiciliu persoane vârstnice îl reprezintă acordarea de servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor vârstnice, aflate în diverse grade de dependență, ca urmare a pierderii autonomiei personale. Personalul de îngrijiri asigură un set de servicii de îngrijire cu scopul asistării lor în îndeplinirea activităților de bază și instrumentale ale vieții zilnice. Mai sunt vizate, de asemenea, prevenirea și limitarea degradării autonomiei funcționale, păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate și asigurarea unei vieți decente și demne. În prezent, serviciile de îngrijire la domiciliu sunt acordate unui număr de 12 persoane vârstnice, de către 4 îngrijitori la domiciliu. Potrivit evidențelor, pe lista de așteptare se află un număr de 44 de solicitări pentru acordare servicii de îngrijire la domiciliu.

România se confruntă cu o îmbătrânire rapidă a populației, având în prezent aproximativ 3,7 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani sau mai mult, ceea ce reprezintă aproximativ 19,2% din populație. Din acest motiv, se preconizează că ponderea populației adulte vârstnice din România cu vârsta de 65 de ani sau mai mult va crește și mai mult, ajungând la 27,7%, până în anul 2050.

Astfel, rezidă nevoia socială de dezvoltare a acestor servicii de îngrijire la domiciliu prin extinderea rețelei de îngrijitori pentru a asigura servicii de calitate tuturor persoanelor aflate în nevoie. Solicitările pentru acordarea acestor servicii provin din partea persoanelor vârstnice care au copiii plecați la muncă în străinătate sau locuiesc în alte localități din țară, persoane vârstnice care nu mai au aparținători în viață. Sau, în unele cazuri, aceștia, din cauza problemelor familiale, nu au posibilitatea îngrijirii corespunzătoare a părinților sau bunicilor lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5944 secunde