Consiliere psihologică pentru pacienţii pozitivi, trataţi acasă

377
Consiliere psihologică pentru pacienţii pozitivi, trataţi acasă - consilierepsihologica-1606850078.jpg
Peste 5.000 de locuitori ai judeţului Constanţa sunt, în prezent, carantinaţi la domiciliu cu un test pozitiv la noul coronavirus. Unii au forme uşoare ale bolii COVID-19, alţii nu au simptome aproape deloc. Însă, izolarea şi perspectiva unei boli care poate fi extrem de periculoasă îi poate afecta pe mulţi dintre pacienţii trataţi acasă.

Tocmai de aceea, reprezentanţii filialei Constanţa a Colegiului Psihologilor din România, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanţă Constanţa, oferă consiliere psihologică telefonică pentru persoanele din judeţul Constanţa care dezvoltă simptomatologie specifică provocată de criza generată de pandemia de COVID-19.

În cadrul acestei celule de criză organizată de filiala Constanţa a Colegiului Psihologilor, participă psihologi voluntari specializaţi în psihoterapie, consiliere psihologică, psihologie clinică, membri ai acestei filiale. Se lucrează pe un protocol standardizat, astfel încât fiecare intervenţie să aibă o structură comună, dar şi puncte specifice în funcţie de cazuistica întâlnită. Lista psihologilor implicaţi în proiect se regăseşte pe site-ul CPR, www.alegericpr.ro, putând fi consultată direct de cei care au nevoie să apeleze la acest tip de serviciu.

„Este un moment greu pentru noi toţi, dar cea mai bună soluţie este să rămânem calmi, să ne informăm din surse credibile, autorizate şi să respectăm instrucţiunile venite de la autorităţile statului. Pentru persoanele care au nevoie de suport psihologic, Colegiul Psihologilor Constanţa va asigura 24 de ore din 24 consiliere psihologică prin telefon, astfel încât să încercăm să reducem gradul de panică instalat în rândul populaţiei”, transmite prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele filialei Constanţa a Colegiului Psihologilor din România.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Decembrie 2020
Stire din Social : Corneliu Idu va fi înmormântat astăzi
Pagina a fost generata in 0.2926 secunde