Constanța intră în rândul lumii. Adio wc-uri turcești în curtea școlii!

2266
Constanța intră în rândul lumii. Adio wc-uri turcești în curtea școlii! - fotofondwcuri1-1538153370.jpg

Articole de la același autor

În anul 2018, epoca telefoanelor deștepte, a aplicațiilor și a internetului, câteva sute de preșcolari și elevi de la țară, din județul Constanța, încă se mai duc la toaletă în grădina școlii sau a grădiniței, nu au apă să se spele pe mâini și nici nu au avut vreodată. Pentru ei, consilierii județeni au aprobat, vineri, în ședința de Consiliu Județean, demararea unui proiect de 460.000 de lei, pentru dotarea unităților în care învață, cu grupuri sanitare în containere.

Astfel, a fost demarat Programul județean de dezvoltare privind dotarea unor unități de învățământ rural din mediul rural al județului Constanța cu grupuri sanitare tip container.

"În județul Constanța sunt nouă unități administrative teritoriale care au în administrare unități de învățământ, școli și grădinițe ale căror grupuri sanitare uscate sunt în curte și nu au racordare la rețeaua de alimentare cu apă și rețea de canalizare. Aceste unități școlare sunt Grădinița Urluia, din comuna Adamclisi, Școala și Grădinița Aliman și Școala Dunăreni, din comuna Aliman, Școala «General Scărișoreanu», din comuna Amzacea, Școala și Grădinița Vadu, din comuna Corbu, Grădinița Băltăgești, din comuna Crucea, Școala Pietreni, din comuna Deleni, Școala și Grădinița Lespezi, din comuna Dobromir, Grădinița Fântâna Mare, din comuna Independența, și Școala «Ion Corvin». În total, sunt șase grădinițe și șapte școli, fapt de natură să poziționeze județul Constanța în rândul unităților administrativ teritoriale care nu asigură condiții igienice copiilor și elevilor la standardele anului 2018", a precizat inițiatorul proiectului, consilierul județean Marian Crușoveanu.

Lavoare și apă caldă

Potrivit acestuia, containerele vor fi dotate cu șase cabine pentru școli sau patru cabine pentru grădinițe, având structura metalică zincată, instalație electrică exterioară și interioară, lămpi, prize și întrerupătoare, instalație sanitară din ppr și pvc, vase dublu wc, patru lavoare pentru cele din școli și două lavoare pentru cele din grădinițe, două boilere electrice, tavan, pereți și pardoseală pvc.

Bugetul estimat al programului de dotare cu toalete tip container este de 460.000 de lei. Astfel, pentru Grădinița Urluia au fost alocați 30.000 de lei, pentru Școala Aliman, Școala Dunăreni și Grădinița Aliman a fost alocată suma de 110.000 de lei, pentru Școala "General Scărișoreanu", vor fi folosiți 40.000 de lei, pentru Grădinița Vadu și Școala Vadu - 70.000 de lei, pentru Grădinița Băltăgești - 30.000 de lei, pentru Școala Pietreni - 40.000 de lei, pentru Grădinița și Școala Lespezi - 70.000 de lei, pentru Grădinița Fântâna Mare - 30.000 de lei, pentru Școala "Ion Corvin" - 40.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3718 secunde