Constanța, plină de gunoaie. Firma Tracon arată cu degetul spre Polaris M Holding

1007

Articole de la același autor

Zilele trecute, Polaris M Holding, firma care se ocupă de salubrizarea municipiului Constanța, se plângea că nu poate strânge gunoaiele din oraș din cauză că rampa ecologică și-a scurtat programul de lucru. În replică, cei de la compania care administrează groapa de gunoi spun că modificarea programului a fost generată tocmai din cauza ritmicității scăzute cu care Polaris aducea gunoaiele. Anunță însă că vor face un efort și vor ține rampa deschisă și duminica, deși inițial anunțaseră că va fi închisă.

"Începând cu data de 1 martie 2018, și în mod special în zilele de 3 și 4 martie, Polaris M Holding s-a găsit în imposibilitatea de a colecta integral deșeurile de pe raza municipiului Constanța, deoarece nu a avut unde să le depoziteze. În ziua de duminică, când rampa ecologică este închisă, cantitatea de deșeuri colectată ajunge la aproximativ 250 de tone, deșeuri care rămân neridicate până a doua zi, când platformele sunt deja supraîncărcate", explică Adrian Picoiu, director general al Polaris M Holding.

Însă Tracon susține că Polaris nu aduce așa multe gunoaie precum pretinde.

"Programul de funcționare anunțat de către societatea Tracon SRL începând cu data de 1 martie pentru operarea Depozitului Ecologic de Deșeuri Menajere și Industriale Ovidiu a fost adoptat în baza unei analize foarte amănunțite și a avut la bază date concrete privind fluxul de intrare în depozit a mașinilor de transport deșeuri ale societății Polaris M Holding SA. Analiza a scos în evidență că funcționarea depozitului ecologic pe timpul nopții nu se mai justifica. Astfel, în ultimele patru luni, s-a observat că în zilele lucrătoare ale săptămânii, de luni până vineri, aferente lunilor noiembrie, decembrie 2017 și ianuarie, februarie 2018, după ora 17.30, societatea Polaris M Holding reduce drastic frecvența transporturilor de noapte, efectuând în medie doar două transporturi pe noapte, între orele 17.30 și 7.30, iar Tracon SRL a înregistrat costuri nejustificate care includ manopera, consumurile de energie și carburanți. În zilele de sâmbătă și duminică, aferente lunilor noiembrie, decembrie 2017 și ianuarie 2018, după ora 17.30 și mai precis pe timpul nopții, societatea Polaris M Holding SA a redus aproape la zero transporturile de deșeuri, iar Tracon SRL a înregistrat pierderi din cauza costurilor cu personalul și utilajele de deservire, cauzare, de asemenea, de menținerea unui program de noapte nejustificat", precizează ing. Dan Buciuman, manager Sisteme Mediu Tracon SRL.

Tarif pe tonă neschimbat de 23 de ani

Potrivit acestuia, programul de funcționare propus și pus în aplicare începând cu 1 martie 2018 a fost determinat, în primul rând, pentru reducerea costurilor nejustificate ale societății Tracon SRL cauzate de ritmicitatea redusă de transport a societății Polaris M Holding pe timpul nopții.

"Un al doilea motiv este valoarea foarte mică a tarifului pe tonă de deșeu, care de la înființarea și punerea în funcțiune a depozitului, în anul 1995, a rămas neschimbată și neajustată în pofida solicitărilor repetate ale societății Tracon SRL către Primăria Constanța", mai spun administratorii rampei ecologice.

Aceștia fac totuși un pas înapoi și modifică din nou programul astfel încât rampa va fi totuși deschisă duminica, timp de cinci ore și jumătate. "Considerăm că afirmațiile prezentate în comunicatul de presă de către Polaris M Holding SA nu reflectă realitatea, iar programul nou de funcționare al depozitului ecologic se pliază exact pe programul real de transport deșeuri al acesteia. În concluzie, societatea Tracon SRL nu poate păstra un program non-stop atât timp cât societatea Polaris M Holding nu asigură un transport ritmic și constant al deșeurilor pe timpul nopții. Cu toate acestea, printr-un efort suplimentar, vom adăuga la programul actual, ziua de duminică, când depozitul va fi deschis între orele 8.00 și 15.30", încheie Dan Buciuman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4096 secunde