CONSTANȚA, SUB AVERTIZARE METEO DE CANICULĂ. URMEAZĂ PATRU ZILE DE FOC

1235
CONSTANȚA, SUB AVERTIZARE METEO DE CANICULĂ. URMEAZĂ PATRU ZILE DE FOC - varacanicula-1469688112.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu câteva minute, o informare de caniculă, valabilă, astăzi, mâine și în weekend.


Potrivit meteorologilor, un regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde și se va intensifica. În zonele de câmpie și podiș din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra, local, temperature maxime de 36, 37 de grade, iar în cursul nopților minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperature-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități, în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.


De asemenea, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local, vor fi averse, izolat torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, în zilele de joi și vineri (28 și 29 iulie), mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, iar sâmbătă și duminică (30 și 31 iulie) îndeosebi în est, centru și zona de munte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5183 secunde