Cod galben de furtuni și caniculă, de astăzi, la Constanța

365
Cod galben de furtuni și caniculă, de astăzi, la Constanța - vreme-1467044740.jpg
După atâta căldură, vremea devine instabilă și vom avea furtuni cu ploi torențiale și descărcări electrice. Administrația Națională de Meteorologie a emis deja o avertizare cod galben pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Constanța, valabilă astăzi, de la ora 10 și până la ora 22.

Potrivit meteorologilor, în zonele montane, precum și în Moldova, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Maramureșului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 - 25 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 60 - 70 de litri pe metru pătrat, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și Orientali.

Începând din noaptea de marți spre miercuri, aria manifestărilor specifice instabilității atmosferice se va restrânge, treptat, către partea de est și sud-est a teritoriului. În cursul zilei de astăzi, ANM va actualiza prezentul mesaj.

Astăzi, la Constanța, cerul este mai mult înnorat și după-amiază sunt așteptate averse cu fulgere în formare. În ciuda norilor, maxima termică va atinge 32 de grade Celsius. Noaptea, furtunile vor continua și termometrele vor indica minimum 19 grade.

Mâine, se va mai răcori puțin, dar se vor mai semnala ploi și furtuni. Valorile termice se vor încadra între 20 și 30 de grade. Joi, va mai ploua după-amiază, după care se va însenina și temperaturile vor crește din nou spre 32 de grade. De vineri va fi mai mult senin și se vor înregistra, frecvent, 31 și chiar 32 de grade. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0801 secunde