Constănțenii aleargă pentru o mare curată!

558
Constănțenii aleargă pentru o mare curată! - constanteniialearga-1477408590.jpg
De Ziua Internațională a Mării Negre, organizația nonguvernamentală Mare Nostrum ne invită să participăm la crosul "Turul Mării Negre". Evenimentul este organizat cu scopul de conștientizare a populației cu privire la impactul deșeurilor marine asupra mediului costier. 


Crosul va avea loc duminică, 30 octombrie, pe plaja Modern din Constanța, începând cu ora 11. Participarea la cros se va face pe baza unei "taxe de participare", reprezentată de un deșeu colectat de pe plajă. 


În cadrul crosului, pot fi parcurse două trasee, accesibile tuturor categoriilor de vârstă. Primul traseu, cel mai lung, se va desfășura de pe plaja Modern până la Universitate și retur, iar al doilea, cel scurt, va avea loc până la Zorile și retur. De-a lungul traseului, se vor afla cinci stații, care poartă numele țărilor riverane Mării Negre: Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia și Ucraina, unde participanții vor putea să se hidrateze. România are onoarea de a se poziționa la start-ul și finish-ul competiției. 


Nici de data aceasta nu vor lipsi activitățile educative și jocurile, care au ca scop încurajarea populației să colecteze selectiv deșeurile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5766 secunde