Constănțenii fără venituri, obligați să achite contribuții la sănătate

436
Constănțenii fără venituri, obligați să achite contribuții la sănătate - constanteniifaravenituri-1441908336.jpg

Articole de la același autor

Începând de anul viitor, persoanele fără venituri sunt obligate să plătească lunar contribuție la sănătate, în valoare de 5,5% din salariul minim brut pe țară. Adică 66 de lei pe lună, respectiv 792 de lei pe an, în condițiile în care acea persoană nu încasează niciun ban! Contribuția este calculată pentru salariul minim brut de 1.200 de lei, anunțat de Guvern pentru 2016.

Persoanele fizice care nu realizează venituri și nu se încadrează în categoriile de persoane exceptate de la plata contribuției sau în categoriile de persoane pentru care plata contribuției se suportă din alte surse, datorează, lunar, contribuție de asigurări sociale de sănătate și au obligația să solicite înregistrarea la organul fiscal competent, în termen de 15 zile de la data la care se încadrează în această categorie.

v v v

Potrivit reprezentanților CJAS Constanța, începând de anul viitor, ar putea apărea schimbări în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, astfel ca și persoanele fără venituri să fie puse la plată.

"Nu ne putem pronunța în privința acestei propuneri, însă plata se face la finanțe, iar persoana care achită cuantumul asigurării vine cu chitanța la CJAS. Aici este înregistrată în sistem și va figura ca asigurat în luna imediat următoare plății. Cât privește obligativitatea, nu știm cum îi va putea obliga statul pe cei fără venituri să plătească, dacă nu au de unde. Așteptăm să apară legea și metodele de aplicare în Monitorul Oficial", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1724 secunde