Supărare mare pe b-dul Lăpușneanu

Constănțenii se luptă pentru spațiul verde dintre blocuri

1356
12

Articole de la același autor

Locatarii a două blocuri de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu s-au strâns, ieri după-amiază, pentru a apăra cei câțiva metri de spațiu verde rămași între imobilele lor. Pentru a doua oară în câțiva ani, spațiul respectiv stârnește interesul investitorilor.


Constănțenii care locuiesc în blocurile 6 și 7, de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, numărul 187, au motive mari de supărare. Abia se liniștiseră, după ce au luptat ani de zile să descurajeze investitorii deciși să ridice un ditamai blocul turn între imobilele lor de patru nivele, că acum trebuie să o ia de la capăt! 
Ieri dimineață, locatarii au observat cu stupoare cum doi muncitori au împrejmuit cu o bandă cea mai mare parte a spațiului verde dintre cele două blocuri, pentru ca ulterior să treacă la treabă: au scos gardul verde și au început să facă gropi. Totul sub privirile lor stupe-fiate și refuzând să le prezinte măcar un act. Motiv pentru care, spre orele după-amiezii, oamenii s-au strâns pe spațiul dintre cele două imobile, deciși să protesteze împotriva distrugerii spațiului verde. 
"Am venit mai devreme să-i întrebăm ce se construiește aici și ne-au amenințat că am încălcat o proprietate privată! Dar nu ne-au prezentat niciun act! Păi așa, poate oricine să vină, să împrejmuiască spațiul verde și să înceapă să construiască. Nu au un panou montat, pe care să menționeze clar, cine este beneficiarul, cine este constructorul, în baza cărei autorizații se construiește", au reclamat oamenii strânși în apă-rarea spațiului verde. Mulți dintre locatari stau în blocurile respective de decenii bune, au fost de față când au fost plantați nucii pe care, cât se curând, investitorii îi vor scoate pentru a face loc unui colos de ciment. 
Drept pentru care, oamenii sunt deciși să trimită adrese către toate instituțiile locale și centrale, în încercarea de a opri construcția care le va răpi lumina din apar-tamente și verdeața din fața blocurilor. 


Nu e prima dată când iau atitudine 
De altfel, nu ar fi prima dată când iau atitudine. În 2011 au mai luptat cu un investitor și au câștigat. 
"Au apucat să realizeze lucrările de deviere a rețelelor subterane de utilități - de termoficare, alimentare cu apă și canalizare, dar au fost nevoiți să se oprească, pentru că am primit răspuns de la Inspectoratul de Stat în Construcții că nu aveau aviz de mediu, le expirase în 2010. Motiv pentru care autorizația de construcție a fost revocată. Dar, ulterior, investitorul a vândut altcuiva. Motiv pentru care ne vom adresa Direcției Corp Control a Primăriei Constanța, dar și Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a afla exact în ce condiții a fost obținută această nouă autorizație de construcție", ne-a spus Mirona Panțiru, una dintre locatarele supărate. 
La momentul la care echipa "Cuget Liber" a ajuns, la fața locului se afla și un tânăr care s-a recomandat locatarilor ca fiind rudă a proprietarului terenului. Aceasta a refuzat însă să vorbească cu mass-media, să precizeze ce anume se intenționează să se construiască pe spațiul respectiv ori să pună la dispoziție actele în baza cărora au fost demarate lucrările de construcție. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
jan
13 martie 2014
fara

votati mazare.votati betoane in loc de spatii verzij

De la Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu
13 martie 2014
Pace voua !

"Vreau să ajungem să trăim într-o țară normală, care nu mai este divizată și măcinată de conflicte, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă.." -Un presedinte pentru linistea ta ! Acum aveti pace.

CRISTINA
13 martie 2014
II DOARE N CUR PE TOTI DE LOCATARI

Tot pe LAPUSNEANU LA BL S4 s-au lupatat cu unii care au construit infata blocurilor inca 3 blocuri astfel incat intre blocurile vechi si cele noi nu sunt nici 5 m, DAR NIMENI NU VEDE ...ADICA PRIMARUL LE-A DAT APROBAREA SI BAIETII DESTEPTI AU FACUT 3 BLOCURI IN CARE APARATAMENTELE STAU GOALE NU SE VAND....SI TOT PE BULEVARDUL LAPUSNEANU LA NR. 179 BL S5 AU VENIT ACEI BAIETI DESRTEPTI SI AU FORAT IN PAMANT SI AU PUS SEMNE CA HOTII LUCREAZA SEARA TARZIU PUN SEMNE ROSII SI FOREAZA OTO PE FURIS SI SA NU VADA LOCATARII DAR LA MISTO LI SE SPUNE:VA FACEM BLOCURI IN FATA....FRATILOR SI E DOAR UN PATRATEL DE PAMANT.......IN CAZUL UNUI CUTREMUR TOTTUL VA FI UN MORMAN DE MOLOZ NU VA SCAPA NIMENI NICI LA CUTREMUR NICI LA INCENDIU...................SARITI CA HIENELE SI LUATI SPAGA PE ACESTE PATATELE DE PAMANT?DAR ACESTOR LOCATARI CARORA LI SE IA SPATIUL VERDE CINE LE IA APARAREA.....II DOARE IN CUR PE PRIMAR SI AUTORITATI. MERCI CA V-AM VOTAT

cornel
13 martie 2014
degeaba

Daca aveai un pic de creier nu-l votai - dar ti-a dat si tie un pui si o sticla de ulei si te-a cumparat. Asa le trebuie celor care l-au votat pe Mazare, prostiti de aparitiile lui si circul pe care-l face. In ce oras din lume mai apare primar deghizat in rege zulu sau sultan sau alta...(cenzurat)

Răspuns la: II DOARE N CUR PE TOTI DE LOCATARI
Adăugat de : CRISTINA, 13 martie 2014
Tot pe LAPUSNEANU LA BL S4 s-au lupatat cu unii care au construit infata blocurilor inca 3 blocuri astfel incat intre blocurile vechi si cele noi nu...
JIJI
13 martie 2014
STATI SI VA BELITI SI VA CERTATI CA PROSTII SI EI HUZURESC

CE MATA VORBESTI ACOLO?CUM MAMA DRACULUI NICI UNU NU ATI VOTAT DAR AU IESIT..........VORBESTI SA NU ADORMI..........CE DORMI IN LINISTE CA LA VOI NU S-O CONSTRUI.NU-I BAI BAGATI IN VOI CARNE IMPUTITA SI TOT O SA CRAPATI NU FAC BLOCURI VA DAU CRAPELNITA STRICATA SI OTRAVITA...DACA O SA STAM CU MIINILE IN SIN SI IN BUZUNARE SI O SA NE ACUZAM INTRENOI VOI SUNTETI CRETINI NU INTELEGETI CA ASTIA DE LA PUTERE O SA NE OMOARE PSIHIC SAU MATERIAL SI NE MANANCA SANATATEA?EI HUZURESC SAU VOR CRAPA DE CANCER PRECUM MARELE SI GRASU DE CONSTATINESCU...................CA DE CANCER NU SE SCAPA SI LA CE FOLOSESTE LA CATE RELE FAC?

Angela
13 martie 2014
Cine seamana vant ...

Uitandu-ma la imaginile postate, nu pot sa nu observ ca protestatarii sunt in majoritatea lor mamaite si bunicuti. Adica exact acea categorie pe spatele careia a castigat mandatul echipa actuala ce conduce orasul ! Pur si simplu nu ma pot abtine sa nu le spun ca au exact ce si-au dorit ! Si-au vandut gura de aer curat pe o punga cu pui si ulei ! Si-au vandut dreptul (nu numai al lor, ci si al parintilor si al copiilor lor) de a se juca cu nepoteii in spatiul verde din fata casei ! Din pacate, afectati nu sunt numai ei, ci toti locuitorii orasului. Crdeti insa ca vor invata ceva din lucrul acesta? Nu. La urmatoarele alegeri cu cine credeti ca vor vota?

Mircea
13 martie 2014
Bine va face mascariciul !

Daca ii intrebi pe cei din fotografie cu cine au votat (dar sa raspunda sincer) , toti l-au ales pe mascariciul drogat primar. Asa ca acum sa traga ponoasele ! Si asta nu-i totul: unde mai vedeti spatiu verde printer blocuri (indiferent de cartier) , sa stiti ca toate aceste terenuri au fost chipurile "retrocedate".

cristina
13 martie 2014
BRAVO NATIUNE

DA SI DACA AU VOTAT SI AU GRESIT SA LE LUAM GATUL .MMITICA TA CA E SAU NU MAMAITA NU O FI VOTAT CU ACTUALUL PRIMAR.DACA AL TAU NU A VOTAT A MEA NU ATUNCI CUM ASA SA LE DAM IN CAP MMAMAITEI? ASA SA NE FACA SI NOUA CAND VOM FI MOSI SI BABE SA NE DEA IN CAP NEPOTII CA DE SUNTEM RAMOLITI..BRAVO NATIUNI.SA VEDEM MANCAND ASA SI IN STRESUL ASTA AJUGEM MAMAITE SI BUNUL X SI Y...RUSINE BAI NATIUNI STATI BINE LA TEORIE IN LOC SA LUATI ATITUDINE SI SA NE LUPTAM PT UN SPATIU VERDE PE CARE SI VOI VA PLIMBATI ACUM POTAILE DIN CASA SI MAINE POIMAINE O SA VA TARSITI SI VOI CIOLANELE DACA APUCATI SA FITI BATRANI....BRAVOOOOOOOOOOOOOOOO!

Agela
13 martie 2014
Potoleste-te cu diversiunea

De "dat in cap" ... le da exact cel pe care l-au ales. Si NU mai scrie cu litere mari, deoarece on-line inseamna ca strigi la ceilalti parteneri de discutie, si nu e civilizat. Du-te ia o pastila, sa te calmezi.

Răspuns la: BRAVO NATIUNE
Adăugat de : cristina, 13 martie 2014
DA SI DACA AU VOTAT SI AU GRESIT SA LE LUAM GATUL .MMITICA TA CA E SAU NU MAMAITA NU O FI VOTAT CU ACTUALUL PRIMAR.DACA AL TAU NU A VOTAT A MEA NU...
european
13 martie 2014
demolarea constructiilor ilegale

daca actuala opozitie promite cu termene clare demolarea tuturor constructiilor ilegale ((nu au respectat distanta dintre constructii de 1/2 din inaltimea celei mai inalte) din geamurile sau sub geamurle noastre ii voi vota si voi convige si pe alti (batrani, tineri sa faca acest lucru . Dar poate + ul actual aflat in subordinea unui vicepremier va realiza aceste demolari

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde