Spațiile verzi ale Constanței, la cheremul Primăriei

1785
11
Spațiile verzi ale Constanței, la cheremul Primăriei - dezastruciresica26-1354898036.jpg
În Constanța continuă să apară, ca peste noapte, construcții mai mici sau mai mari, acolo unde te aștepți mai puțin. Orice bucățică de grădină lipită de blocuri ceaușiste, orice parcare, bucățică de piață sau chiar trotuar mai lat sunt amenințate de betoane cu destinații de spații comerciale sau de locuit. Încet, dar sigur, Constanța devine orașul betoanelor. Înghesuite, ridicate anarhic, răpind soarele vecinilor, indiferent de situații construcțiile noi împânzesc continuu orașul.


Autoritățile locale se fac că nu văd fenomenul, poate și pentru că ele sunt cele care dau autorizații de construcție pe bandă rulantă. Insti-tuțiile statutului întorc și ele capul atunci când mai apare o fundație, mai ales că legea nu le ajută deloc. Iar constănțenii "umbriți" vociferează în fața blocului, se plâng la toate rudele, amenință, dar atunci când vine vorba să fie uniți, să facă sesizări și plângeri oficiale toți se dau ocupați și fug de răspundere.

Terenuri libere și disponibile

Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța vede și ea aceste construcții la limita legii, dar nu este în măsură să ia atitudine. "În prezent, în municipiul Constanța nu există un registru al spațiilor verzi. După informațiile noastre acesta este în curs de elaborare. Primăria Constanța este cea care îl face, după care ni-l pune și nouă la dispoziție", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al APM Constanța, Lavi-nia Monica Zaharia. Așadar, în lipsa unui registru al spațiilor verzi, în principiu, se poate construi oriunde. "Toate aceste terenuri pe unde s-a construit și se construiește apar ca fiind libere. Ele nu sunt spații verzi și pot primi destinația de construcție", a mai explicat directorul APM.

Practic, primăria trebuie să facă inventarierea spațiilor verzi, dar, în loc să se apuce de numărat, ea dă autorizații de construcție. Altfel spus, fiecare bucățică verde din orașul nostru este la cheremul primăriei și al mai marilor locali. Și atunci de ce să ne mai mirăm că ele dispar pe rând?

Victime prea comode

Culmea este că locatarii afectați de acești mastodonți de beton renunță și se complac mult prea repede cu situația sau sunt prea comozi pentru a face plângeri la instituțiile abilitate să verifice construcțiile respective. "Nu am primit sesizări din partea persoanelor din zonele respective. Ei se pot adresa instituției noastre, iar noi dăm curs tuturor plângerilor. Agenția de Mediu este cea care reglementează, iar Garda de Mediu verifică și poate da sancțiuni. Însă oamenii se pot adresa nouă pentru că putem să punem la dispoziție actele de reglementare emise", a mai adăugat Lavinia Monica Zaharia.

Directorul Agenției de Mediu le recomandă tuturor constănțenilor ca, periodic, să se uite pe site-ul instituției, acolo unde sunt afișate anunțurile publice. "Din păcate, oamenii se sesizează în general atunci când începe construcția, când deja este prea târziu. Dar ei trebuie să știe că se fac anunțuri publice, iar acestea apar pe site-ul agenției și le poate citi oricine", a completat șeful APM Constanța.

În ce privește regimul de înălțime al clădirilor respective, acestea sunt reglementate prin Planul Urbanistic Zonal, iar studiile de însoțire emise de Direcția de Sănătate Publică sunt întotdeauna favorabile. 


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
8 decembrie 2012
daca nu exista spiriti civic

la constanteni, cum sa se opuna primariei? daca exista, regimul asta nu era reales consecvent! asa ca suportati consecintele prostiei si fanatismului ...

sindbad
8 decembrie 2012
Avem ce meritam

Cine sa verifice? Aia care nu stiu decat sa stea la cozile ptr ajutoare? Cate constructii ilegale au fost amendate/daramate de Garda de Mediu? Face pe proasta aceasta sefa...Auto-sesizeaza-te si da-le fara numar...Cine sa va anunte? Cei ce stau toata ziua, se plimba mocca cu RATC-ul, si stau la cozi, si la mesele goale din cafenelele din City Park? Pai daca nu le m-ai da mazare pachetu? Atat pot sa gandeasca...Ii doare la basca de restul. In rest, cu atatea neamuri, cumetri, nasu-finu, numai specialisti, cum vreti sa mearga treaba? Unsa!

Proprietar afectat
8 decembrie 2012
Vrajeala ordinara

Am fost la Agentia de mediu sa depun sesizare si m-au trimis la Garda de mediu ,am depus sesizarea am primit un raspuns care m-a uimit am facut revenire , au raspuns ca nu se ocupa ei si sa ma adresez Politiei locale .Sesizasem faptul ca pe aprpximativ 30 meti patrati din spatiul verde imprejmuitor blocului S1 sc.B str.Soveja nr 41 Constanta proprietarii apartamentului 18 parter au comstruiit um imobil si o platforma betonata distrugand gradinita si spatiul verde urmeaza trimiterea umei reclamatii Corpului de control al ministerului evemtual comissrului pentru mediu al UE . Daca exista miscare ecologista profit sau non profit ce actiumi au facut

sorin
8 decembrie 2012
corect

Este foarte corect ce se intampla. N-au vrut constantenii mazare? Au vrut.....Nu vor constantenii usl? Binenteles ca vor.....Si atunci ce mama dracului va mai plingeti pe aici. Va meritati soarta. Fiti mandri de ce -ati ales!! Si sa dea Dumnezeu sa ajunga mazarichea sa va dea ordin sa va incolonati si sa-l pupati in cur. Nu-i departe ziua aia. Eu, unul, nu din cauza mazarinenului ci a cretinilor de concetateni care de 12 ani i-l tot aleg, m-am autoexilat. In Ardeal. Unde am inceput o alta viata. Unde ma simt OM. Alti oameni, alta calitate, alta VIATA. Si de unde asist, cu durere, cum clica mazarineano-constantineasco-usl-ista isi bate joc de Constanta.

ath
8 decembrie 2012
Am grija de tine

Un caz real petrecut undeva in Romania anilor '90.Un jurnalist a facut un reportaj la o casa de nebuni. Jurnalistul s-a hotarat sa vorbeasa si cu un bolnav internat acolo,sa-i zicem "nebun".La un moment dat "nebunul" a spus: "Domnule reporter,noi mai plecam prin sat,ca sa ne cumparam cate o napolitana sau un suc de la pravalie.Cand suntem vazuti pe ulita,SATENII arunca cu pietre si striga la noi ca suntem nebuni. VA ROG SA-MI SPUNETI, NOI SUNTEM NEBUNI SAU SATENII CARE ARUNCA CU PIETRE IN NOI ?" Repet,reportajul este real. Acum dati un click in arhiva ziarului Guget Liber din data de joi 06.Decembrie 2012 la articolul "Cum își "terorizează" Primăria Constanța cetățenii". In pozele care insotesc articolul,apreciati din ochi care este distanta intre constructiile ridicate in cartierul Henri Coandă. Apoi,uitati-va in poza de mai sus sau priviti pe geamul dvs.si apreciati care este distanta intre bloc si constructia ridicata pe spatiul verde,cu aprobarea lui Mazare.Primele concluzii: 1-"defaforizatii" au dreptul la spatii mai mari intre construcii; 2-"defavorizatii" au dreptul la spatii verzi,la intimitate,la liniste,la locuri de joaca pentru copii,la alei,si la aer curat. La fel,ca in reportajul cu "nebunul", pun o intrebare.Domnilor parlamentari,domnilor care ati varsat atatea lacrimi de dragul nostru,va rog sa-mi spuneti UNDE STAU DEFAVORIZATII CONSTANTEI,IN CARTIERUL HENRI COANDA SAU IN CARTIERELE ORASULUI ? De ce acolo se respecta regulile urbanistice si in cartierele noastre nu se respecta ? De ce "defavorizatii" au dreptul la panselute si noi nu avem acest drept ? Au ramas mai putin de 24h ca sa luam o hotarare. Incepand cu duminica 9 dec.ora 21,vom auzi numai de "un parlament legitim',de "vointa populara" sau de "regula majoritatii". Mai avem putin timp pana cand "un parlament ales democratic" va legifera faptul ca nebunii sunt normali si normalii sunt bolnavi.Toate abuzurile practicate de acest nemernic galagios vor ajunge articole de lege.Vezi noua lege a urbanismului propusa de Martin&Co.In legea asta s-a introdus un termen nou,"DEROGAREA de la lege" Asta inseamna ca investitorul care a achitat taxa de protectie la primarie are usa deschisa pe la intrarea derogatilor .Derogatu are intrarea prin Sarindari.Dupa noua lege,domnul Derogatu si primaru' au voie sa construiasca ce vor ei si unde vor ei.

gavril
8 decembrie 2012
uitati va aici

http://www.youtube.com/watch?v=hyEs15CBlnI

MISCAREA DE REZISTENTA
8 decembrie 2012
IMPERIUL VOSTRU SE DESTRAMA

OAMENI DIN ANR Aveti puterea de a schimba plaga care a cazut asupra Romaniei din mai 2012 care reprezinta de fapt comunismul cu toate consecintele. Indiferent de cine vine la putere e clar pentru Romania dar si pentru Europa sau America ca asa nu mai poate continua, actualul guvern e terminat moral si legal. PUCISTII TREBUIE SA PLECE! NEOCOMUNISTII DIN Guvern si anr trebuie sa plece! LOCUL LOR E LA LADA DE GUNOI A ISTORIEI! Eu ma opun lor !Tu ce faci? ALTURA- TE ACUM MISCARII DE REZISTENTA ANR! Neocomunistilor, nu sinteti permanenti si istoria va va matura brutal de pe scena! Ziarele vremii vor inregistra greselile si crimele voastre! Sint convins ca in sinea lor acesti

Miruna
8 decembrie 2012
DINCOLO DE FAPTUL CA TOATE PARTIDELE SI GUVERNELE AU FURAT SI NENOROCIT PE OAMENI,DE DEPARTE CEL MAI CORUPT PARTID E PSD,PARTIDUL LUI MAZARE PE CARE IL VOTEAZA DECEREBRATI SAU MORTI DUPA POMENI CULMEA DIN IMPOZITELE LOR

PSD a dat Industria grea la rusi: Combinatele de prelucrare a metalelor feroase și neferoase si Industria aluminiului. PSD a dat Petrom, cu petrolul și gazele din subsol cu tot. PSD a dat rafinăriile României. PSD a semnat contractul cu Roșia Montana. PSD-PNL au "modernizat" Porțile de Fier. PSD a semnat contracte pe 20 de ani cu "băieții deștepți" pentru energie ieftină de la Hidroelectrica si de la Nuclearelectrica. PSD a inventat asfaltatorii, preluați ulterior de toate partidele la putere. PSD a decis vânzarea flotei României, cu Nicolae Văcăroiu la cârma guvernului și cu Aurel Novac ministru al transporturilor.Nicidecum secretarul de stat Traian Basescu. PSD a vandut securistilor: tevile de irigatii, masinile agricole si uneltele, la fier vechi. PSD si –a lasat oamenii sa distruga crescatoriile de animale, sa fure si sa –si imparta, pe apucate, materialele cladirilor si toate animalele care existasera in acele crescatorii. PSD a vandut, ca si fier vechi, fabricile de prelucrare a legumelor si fructelor. PSD a privatizat hoteste Teleorman Drum Alexandria, autor Liviu Dragnea. PSD-PNȚCD au dat telecomunicațiile din România. PSD a devalizat băncile românești în frunte cu Bancorex. PSD-PNL au inventat fondurile de investiții: Caritas, SAFI, FNI. PSD a privatizat toate băncile românești cu excepția CEC. Nu pentru că nu a vrut, ci fiindcă n-a mai apucat. PNL a concesionat platoul continental al Mării Negre înainte de a fi câștigat la Curtea de la Haga. PSD a distrus agricultura României. PSD a creat ,,capitalismul de cumetrie" si si –a facut oamenii mafioti miliardari. PSD a tăiat pădurile și a exportat lemnul în toate zările. PSD l –a lasat pe Honcescu, fost sef al CIS Navrom, sa vanda flota sub privirile lui Iliescu si Vacaroiu. PSD a protejat rețele criminale, precum cea a lui Cătălin Voicu, care să obțină achitarea sau condamnarea cu suspendare a celor dați pe mâna legii de regimul Băsescu. Că in vremea guvernarilor pesediste, doar fraierii erau anchetați de DNA. PSD, cat a fost la guvernare, a lasat sa se structureze in Romania rețelele transnaționale de crimă organizată, fără excepție, care nu mai dau drumul României din ghearele lor. PSD nu a lasat sa aflam ce s-a facut cu suma uriasa de bani furata de Dan Iosif din cladirea Comitetului Central si cu bratarile de aur dacice furate tot de consilierul prezidential Dan Iosif, crescut sub aripa lui Ion Iliescu. Tot astfel, PSD nu a lasat Comisia cu experti canadieni sa afle, pana la capat, unde sunt milioanele de dolari din vanzarea firmei Crescent, de catre Dan Voiculescu, care era directorul acestei firme.PSD l-a facut pe Patriciu miliardar, cu banii datorati de Libia Romaniei si PNL a devenit o anexa a PSD. PSD a lasat sa ia ampluare contrabanda, traficul cu arme, cu produse petroliere, țigări, alcool, legume, flori conterolate de psd, etc PSD si –a subordonat Justitia si s –a folosit de propria Constitutie, pentru a jefui si a imbogati peste masura sprijinitorii lui Ion Iliescu. PSD si-a subordonat presa, pentru manipularea cetatenilor romani de pretutindeni. PSD-ul este partidul care a distrus Romania si o jefuieste fara mila de 23 de ani !

Miruna
8 decembrie 2012
AS SPUNE CA FAPTULE E CONSUMAT,CACI DACA LA AGERILE LOCALE PSD SI USL AU AOBTINUT APROAPE TOT IN CTA, CE SA MAI SPUNEM LA ASTEA PARLAMENTARE

Deci constantenii vor dovedi inca 1 x ca sunt sclavii lui mazare..mazare poate sa se stearga si la fund cu ei (cetatenii constantei)ca tot il vor vota pana va renunta chiar el sa mai candideze:))..Iar la parlament o sa spuneti.. ce legatura are? pai are ca toti care candideaza la cta ii dau socoteala lui mazare sico(nstantinescu)

Klaus
9 decembrie 2012
Ovidiu Gant

Votati Ovidiu Gant, de la Forumul Democrat al Germanilor din Romania, pentru camera deputatilor, pozitia nr. 20 pe buletinul de vot. Prezenta sa in Parlament este de 99.5% si este parlamentarul cu cele mai multe proiecte de lege initiate si aprobate!

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : CAZINOUL nu va mai fi vândut!
Pagina a fost generata in 0.6325 secunde