Constănțenii se vând prea ușor: muncă multă, bani puțini!

389
Constănțenii se vând prea ușor: muncă multă, bani puțini! - muncasezoniera-1491143876.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți constănțeni acceptă să muncească prea mult pe bani puțini, iar acest lucru se întâmplă mai ales cu lucrătorii sezonieri, care, din dorința de a avea un loc de muncă, acceptă aproape orice condiiții. Tocmai de aceea, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța atenționează că acceptarea unui contract cu fracție de normă îi poate lăsa fără banii promiși la angajare. 


"Din ce în ce mai multe persoane acceptă să semneze contracte de muncă cu fracție de normă, mai ales de două ore pe zi, cu toate că sunt conștiente că vor lucra opt ore pe zi. Având în vedere această situație, și salariul se va stabili corespunzător normei de lucru, iar pentru două ore, acesta este de aproximativ 200-300 de lei. Desigur, pentru cele opt ore lucrate efectiv, oamenii vor primi o sumă mai mare, dar nimeni nu le garantează că vor intra în posesia acelor bani", au precizat inspectorii de muncă. 


Situațiile de acest gen sunt cel mai des întâlnite în turism, unde patronii au început deja recrutările de personal, dar și în construcții. Cum până la Bursa Generală a Locurilor de Muncă nu au mai rămas decât câteva zile, angajatorii sunt convinși că vor face rost curând de forță de muncă proaspătă și ieftină. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5789 secunde