Consultații la sfântu-așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe, și după renovare

295
Consultații la sfântu-așteaptă în Unitatea de Primiri Urgențe, și după renovare - dab535b8d9d6a461c471b20b44253c60.jpg
Aripa nouă a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța va fi dată în folosință, cel mai probabil, în luna noiembrie, dar nu va schimba prea multe din modul în care se desfășoară activitatea în unitate, este de părere managerul spitalului, dr. Dan Căpățână.
Medicul s-a arătat nemulțumit de proiectul pentru reabilitarea UPU, catalogând actualele lucrări drept "o improvizație", acuzând lipsa de spațiu, a cărei problemă nu va fi rezolvată. "Poate când a fost făcut proiectul nu se putea altfel, dar viziunea este meschină. În țară sunt unități cu spații largi, unde se fac toate investigațiile, fără a mai plimba pacientul prin tot spitalul", a afirmat managerul. El a dat drept exemplu eventualitatea în care în județul Constanța ar avea loc un eveniment nefericit, cu un număr ridicat de victime. "Dacă ar ajunge 20 de ambulanțe la spital, nu ar avea unde să intre, s-ar călca oamenii pe picioare. Indiferent dacă se termină aripa nouă, nu vor avea loc să respire", a declarat dr. Dan Căpățână.
Reparațiile la UPU ar fi trebuit să se termine în lunile august sau septembrie, dar au fost întârziate de deficiențele constatate de actuala conducere a spitalului. "În proiectul inițial nu a fost inclusă și curtea de lângă aripa nouă, unde este diferență de nivel, iar dacă plouă, se inundă Urgența. Noi am demarat realizarea unui proiect pentru nivelarea curții, sperăm să fie terminat într-un timp cât mai scurt", a adăugat medicul. Cât privește spațiul în care își desfășoară UPU activitatea în prezent, acesta va fi reabilitat începând din 2010.
Pe de altă parte, deși UPU va beneficia de un spațiu renovat, rămâne problema medicilor. Managerul spitalului a susținut că pacienții trebuie să aștepte și până la opt ore pentru a fi consultați, pentru că medicii trebuie să acopere și problemele de pe secții. "Medicii care fac de gardă pe secții asigură și urgențele. Prioritare sunt problemele de pe secție, motiv pentru care cei veniți la UPU trebuie să aștepte. Disfuncția este la nivel de sistem sanitar, astfel se procedează în toată țara. Urgență înseamnă imediat, dar la noi nu se întâmplă așa", a explicat managerul. Drept pentru care, chiar și după ce va fi dată în folosință noua aripă, pacienții vor aștepta, în continuare, câte o zi întreagă, pentru a fi consultați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Septembrie 2009
Stire din Social : Bustul lui Ioan N. Roman zace în mizerie
Miercuri, 16 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.2956 secunde