Copiii fac graffiti, părinţii plătesc pentru faptele comise

193
Copiii fac graffiti, părinţii plătesc pentru faptele comise - graffiti-1695194298.jpg
Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene gen graffiti sau cu diverse mesaje pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, stații de autobuz, poduri, etc. Potrivit Primăriei Constanța, aceste desene și inscripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru autoritatea publică locală sau pentru persoanele fizice sau juridice și creează costuri suplimentare pentru îndepărtarea lor. De exemplu, zilele trecute, trei copii au fost surprinși că vandalizează stațiile recent amenajate de pe strada Baba Novac, Aleea Hortensiei sau de pe bulevardul Tomis.

Ținând cont de vârsta acestora, polițiștii vor lua legătura cu părinții minorilor care vor trebui să suporte prejudiciul creat.

„Dragi părinți, vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, dumneavoastră sunteți responsabili pentru faptele săvârșite de copiii dumneavoastră. Pentru a nu ajunge în asemenea situații și să scoateți bani din buzunar, vă rugăm să le mai vorbiți încă o dată despre diferențele dintre bine și rău. Este păcat să distrugem bunuri de care se folosesc atâția oameni”, au precizat reprezentanţii municipalităţii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4685 secunde