Copilărie nefericită! Lăsați în grija statului, ca să nu moară de foame

2788
10
Copilărie nefericită! Lăsați în grija statului, ca să nu moară de foame - fotofondsaracie-1445787244.jpg

Articole de la același autor

Unul din opt copii de la țară se culcă uneori sau întotdeauna flămând. De fapt, mai mult de jumătate din familiile cu copii, de la sat, de-abia se descurcă de la o zi la alta. Sărăcia se adâncește, iar numărul celor care sunt în această situație crește văzând cu ochii. 


Lipsa unui loc de muncă și neputința de a-și crește normal și decent copiii îi fac pe unii părinți să aleagă să-i lase în grija statului. Pentru mulți, alegerea este foarte grea, dar, de cele mai multe ori, este cea mai bună. Ajunși în centre de plasament sau chiar în grija altor rude, copiii au ce mânca, au cu ce se îmbrăca și șansa de a primi o educație. 


Potrivit datelor făcute publice de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, la finele trimestrului al doilea al lui 2015, 2.291 de copii erau separați de părinți din diferite motive. Mai mult de jumătate din aceștia sunt în această situație din cauza sărăciei. 


"Sunt 77 de cazuri în care separarea a survenit din cauza decesului părinților, patru cazuri deoarece părinții au fost decăzuți din drepturi, 1.313 din cauza sărăciei, 556 pe motiv de abuz și neglijare, 147 din cauza unor dizabilități ale copiilor, 26 din cauza unor dizabilități ale părinților și 168 din alte motive, cum ar fi părinți plecați în străinătate, părinți în detenție sau copii declarați fără părinți", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea. 
Potrivit acesteia, durata medie de separare a copiilor pleacă de la 60 de luni și poate ajunge și la 120 de luni. 


Renunță la copii în favoarea statului 
Cele mai multe cazuri provin din mediul rural. Sunt familii amărâte, care nu au rude, nu au pământ pe care să-l muncească, nu au animale în bătătură și nici nu găsesc de muncă. Unele renunță doar la un singur copil, altele la toți. 


Conform unui raport recent, realizat de Federația Organizațiilor Neguvernamen-tale pentru Copil (FONPC) și UNICEF România, procentul celor care se duc întotdeauna la culcare flămânzi s-a dublat la patru la sută față de anul 2013. Unul din cinci copii între zero și cinci ani nu a fost la medic în ultimul an și aproape jumătate din ei au avut boli respiratorii, acestea fiind principalele afecțiuni care cauzează moartea copiilor sub cinci ani. Același raport arată că unu din cinci copii muncește înainte sau după școală și unu din opt absentează pentru a munci în gospodărie. UNICEF arată că, în România, opt minori din 100 trăiesc la nivelul de "sărăcie se-veră", cu mai puțin de 15 lei pe zi. 


Venituri insuficiente, șanse minime 
Ministerul Muncii confirmă raportul și spune că unul din cinci români se confruntă cu sărăcia determinată de venitul insuficient și o mare parte din sărăcia bazată pe venit este persistentă, trei sferturi dintre persoanele sărace aflându-se în această situație de cel puțin trei ani. 


"O treime din populație este afectată de privare materială severă, în sensul că nu-și poate permite să achiziționeze articole considerate dezirabile sau chiar necesare pentru a duce un trai decent. Încă mai există în România copii care nu au mers niciodată la școală, iar procentul tinerilor fără o educație adecvată este ridicat. Multe persoane sunt în continuare inactive sau neangajate formal, cu șanse mici de a căpăta acces corespunzător pe piața muncii. Există inegalități în ceea ce privește acoperirea cu servicii medicale de bază. Există un număr semnificativ de comunități dezavantajate în care aceste probleme se cumulează, făcând aproape imposibilă întreruperea ciclului excluderii, fără ca membrii săi să fie sprijiniți și integrați prin intervenții din exterior", se arată în Strategia națională privind incluziunea socială și reducerea sărăciei, publicată pe site-ul Ministerului Muncii. 


Comentează știrea

Liviu Chilian
26 octombrie 2015
SSmitismul, doctrina babelica(globalizarea) ce distruge neamuri si popoare!

Judetul Kustendge, mai jult decat Iasi unde sunt multi SSmiti-Rromarlani, este a doua entitate administrativa din Rromarlania, dupa Tampitopole, in care SSmitismul sorosist actioneaza cu o virulenta iesita din comun; folosindu'se de mafia politicastro-"economica"(cleptomaniaca) pesedista. Faptul ca tzigano-gangsterul Mazare a fost trecut pe linie moarta, nu inseamna ca SSmitismul israelian si'a redus activitatea criminal-financiara, ci sunt cu mult mai precauti; se adapteaza din mers precum mafia italiana in Amerikk. Copiii Romani(stim ca pardon copiii Rromarlanilor din "orase", au o soarta de invidiat) din satele Kustendgei sunt victimele SSmitismului sorosist, si sper ca va veni ziua cand criminalii vor avea parte de un....Nurenberg; sa fie judekkti si condamnati la moarte prin spanzurare, asa cum au fost executati liderii nazisti. Tragedia este ca Romanii au ramas fara nicio aparare impotriva asaltului cleptomaniacilor Rromarlani si venetici - sarmanul patriot Vadim a fost golit de sange de catre setosii satanici! Ne'a mai ramas o singura voce ce ne apara macar traditia - neobositul Tudor Gheorge. Dar, copiii Romani au nevoie de o FORTA ce sa'i salveze din ghearele satanei SSmito-Rromarlane, in al doisprezecelea ceas!

Liviu Chilian
26 octombrie 2015
Uimitor!

Ieri i'am spus sotiei, ca SSmitismul satanic-sorosist si cateii politicastro-merdialqaedani din fosta Romanie, au o noua strategie de a "salva" Rromarlania si "opri" Holocaustul Romanesc - o vor face Fuhreresa pe Ciocanitoarea Woodry; care...salvatoare divina il va numi prim-sinistru pe Bashitler, al treilea(dupa Ivanovici si Pataievici) varcolac din capu' staulului rromarlanesc ce, fara mila si odihna, a pus umarul la pauperizarea si decimarea copiilor Romani! Vad o stire pe un site rromarlanesc ce'l arata pe...cruciatul(are cruci in "sange") Bashitler ce a revenit in politicastrie si ar putea ajunge prim-sinistru! Doamne Iisuse Christoase, ocroteste'i pe Romani!

hap
26 octombrie 2015
o idee

Daca va pasa asa de mult de ce nu org o campanie..Tot nu faceti nimik prin redactie.. Macare care se strica e destula dar incurajati si munca nu doar pomana..

Mihai
26 octombrie 2015
Incredibil

Daca noi cei multi nu facem nimic pentru viitorul Romaniei, degeaba vom astepta o schimbare de la clasa politica incompetenta si plina de oameni slab pregatiti. Nevoia de schimbare a aparut de mult timp, dar majoritatea asteapta sa se intample o minune care nu va veni niciodata daca stam si ne plangem. Asa ca deschidem un program de lupta pentru schimbarea in bine a vietii noastre si a copiilor nostri. Propun o greva in fata primariei Constanta pentru o schimbare

adevar
26 octombrie 2015
adevar

Sa iti iei romani din republica mea

alexia
26 octombrie 2015
copilarie

sa lasam copii sa moara de foame, valoreaza mai mult cainii maidanezi, infierea e foarte grea, cine-i are sa le traiasca, sper sa nu gresesc, cine nu are, sa nu-i doreasca,

Intreg Laminte
26 octombrie 2015
Gresit

Romania a fost distrusa in primul rind de români, prin alegerile pe care le-au facut. lasa logoreea asta zvonistico-securista si ia-ti pilula la timp

Răspuns la: SSmitismul, doctrina babelica(globalizarea) ce distruge neamuri si popoare!
Adăugat de : Liviu Chilian, 26 octombrie 2015
Judetul Kustendge, mai jult decat Iasi unde sunt multi SSmiti-Rromarlani, este a doua entitate administrativa din Rromarlania, dupa Tampitopole, in...
Intreg Laminte
26 octombrie 2015
oare

Orice suflet are dreptul la viata.

Răspuns la: copilarie
Adăugat de : alexia, 26 octombrie 2015
sa lasam copii sa moara de foame, valoreaza mai mult cainii maidanezi, infierea e foarte grea, cine-i are sa le traiasca, sper sa nu gresesc, cine nu...
Liviu Chilian
27 octombrie 2015
Nebunistanez abisal

Romanii l'au ales pe vadim Tudor in 2000. Rromarlanii ca tine, smintiti si misei la "minte", l'au ales pe...alesul Ivanovici, si inca se mai mandresc cu NEBUNIA lor. Rromarlanii ca tine aleg pe cine li se baga pe gat. SSmitismul-sorosist vi i'au pus pe liste pe Ivanovici, Pataievici, Basrevski(Gagautzul Bashilter) si Jewkkanis, cateii lor din interior. Romanul a fost abuzat, scuipat, ocarat, terorizat de merdia, pen'ca, n'asa, e antiSSmit. Exista si al doilea precept-satanic SSmito-stalinist: "E important cine Numara voturile, nu cine voteaza". In 2000, "alegerile" au fost organizate de SSmitismul-cederist iar voturile au fost numarate de liberabiatii-diabolici ai Katzaonului-demonic Athanasiadis("Tariceanu"). In Kustendge aveti cazul NEBUNULUI tzigano-gangster Mazare. Ati "votat" ce vi s'a bagat pe gat - preferatul SSmitilor israelieni; pen'ca le'a data judetul in labele lor de hiene rabiate! Si v'au JECMANIT la sange, setosii! --- Nebunu' bizdcului! Neintregul la 'minte'. Copiii au suflet. Omul are suflet. Nu cred c'ai putea guitza, in sminteala ta, ca si...hiena are suflet.

Dmitri
8 noiembrie 2015
A

Ca să devii prospector de diamante, trebuie să părăsești drumul bătut de mulțime. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea "Născut pentru succes". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4375 secunde