Criza din industria transportului aerian ar putea să persiste până la sfârșitul acestui an

239
Criza din industria transportului aerian ar putea să persiste până la sfârșitul acestui an - download-1585667272.jpg

Articole recomandate



Companiile aeriene din întreaga lume nu vor începe să își revină din criză decât în ultimul trimestru al acestui an iar orice revenire riscă să fie una de scurtă durată dacă la iarnă va exista un nou val de coronavirus, au avertizat marți șefii Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA).


În plus, este posibil ca numeroase companii aeriene să nu supraviețuiască celui de-al doilea trimestru, din cauza crizei de lichidități provocată de pandemia de coronavirus. Potrivit celor mai recente estimări, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în al doilea trimestru al acestui an pierderi nete de 39 miliarde de dolari, a declarat marți directorul IATA, Alexandre de Juniac, într-o conferință de presă.


"Acestea sunt cifre dincolo de orice am înregistrat vreodată în sectorul nostru", a declarat Alexandre de Juniac, care a făcut un apel către guverne să urgenteze planurile de ajutor pentru companiile aeriene care se confruntă cu o diminuare a veniturilor estimată la 252 miliarde de dolari pentru întregul an.


Congresul UA a adoptat vineri un act legislativ care permite acordarea unor ajutoare în valoare de 25 miliarde de dolari pentru companiile aeriene care transportă pasageri, patru miliarde de dolari pentru transportatorii aerieni de marfă și trei miliarde de dolari pentru operatorii aeroportuari.


IATA se așteaptă ca măsurile fiscale ale guvernelor și acțiunile băncilor centrale să se concretizeze într-o cerere mai mare pentru călătorii cu avionul în trimestrul patru, după o carantină extinsă în trimestrul al doilea și o situație slabă în trimestrul al treilea. Cu toate acestea, IATA a avertizat că liniile aeriene se confruntă cu dificultăți severe pe termen scurt, în condițiile în care economia este în pragul recesiunii. "Toată lumea este nerăbdătoare să obțină numerar și se confruntă cu o lipsă de numerar", a declarat Alexandre de Juniac.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9776 secunde