Crucea Roşie avertizează! "Nevoile umanitare ale celor din Ucraina sunt în creștere"

178
Voluntarii Crucii Roșii Române continuă să ajute populația ucraineană și la jumătate de an de la declanșarea conflictului din această țară. Mai mult decât atât, au precizat aceștia, nevoile umanitare în interiorul și în afara țării continuă să crească.

La acest moment, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), Crucea Roșie Ucraineană și alte 46 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, printre care și Crucea Roșie Română, continuă să intensifice unul dintre cele mai mari răspunsuri din istorie pentru a veni în întâmpinarea nevoilor umanitare din Ucraina. Președintele IFRC, Francesco Rocca, a declarat că omenirea a ajuns într-un punct critic. „Plătim un preț din ce în ce mai mare, cel al suferinței, care este de neimaginat pentru milioane de oameni. Efectele secundare cresc proporțional cu prelungirea conflictului, iar acest lucru se reflectă în prețuri mai mari la alimente și carburanți, agravând criza alimentară. IFRC continuă să se adapteze la nevoile umanitare, dar nu o putem face singuri”, a subliniat el, lansând, astfel, un apel către populaţie. În prezent, în Ucraina și în țările vecine, inflația și lipsa produselor esențiale, cum ar fi combustibilul și alimentele, afectează capacitatea oamenilor de a-și permite proviziile de bază. În plus, sosirea iminentă a vremii reci în săptămânile următoare va aduce nevoi umanitare suplimentare. În timp ce milioane de oameni au fost strămutați, peste 100.000 de voluntari și angajați locali ai Crucii Roșii s-au mobilizat rapid în ultimele luni în Ucraina, în țările limitrofe - România, Moldova, Polonia, Slovacia, Ungaria și Belarus, precum și în alte 17 țări din regiune.

La rândul său, directorul general al Crucii Roșii Ucraina, Maksym Dotsenko, a declarat următoarele: „Oamenii au fost nevoiți să lase totul în urmă și să scape cu viață. Mulți trăiesc și își fac planuri de la o zi la alta. Cu iarna apropiindu-se, știm că acest lucru va deveni din ce în ce mai dificil pentru oamenii care au nevoie strictul necesar pentru a supraviețui - un loc cald în care să trăiască, hrană, bunuri și servicii.

Personalul și voluntarii noștri continuă să lucreze non-stop pentru a-i sprijini pe oameni, chiar și atunci când mulți își fac griji pentru propriile familii și pentru siguranța lor. Cu toate acestea, ei continuă să îmbrace haina Crucii Roșii pentru a livra ajutoare esențiale celor care au nevoie de ele. Ne concentrăm să ne adaptăm, să fim flexibili și receptivi la orice se va întâmpla în continuare”.

Toţi reprezentanţii Crucii Roşii consideră că viitorul crizei umanitare din Ucraina rămâne necunoscut şi, chiar dacă acest conflict s-ar încheia acum, va dura ani de zile pentru a repara pagubele provocate orașelor și locuințelor, dar și impactul asupra familiilor. Această perspectivă necesită ca organizațiile umanitare, guvernele și donatorii să se implice pe termen lung. Ghidată de imparțialitate, IFRC, împreună cu alți membri ai Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, va continua să se implice, oferind ajutor umanitar esențial; asistență în numerar și cupoane valorice, asistență medicală și sprijin pentru sănătate mintală, prim ajutor, alimente, produse de igienă, aparatură medicală, precum și apă și canalizare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3306 secunde