Cu Trenurile Soarelui, spre litoral! Cât costă să mergi cu trenul la mare

1412
Cu Trenurile Soarelui, spre litoral! Cât costă să mergi cu trenul la mare - cutrenullamare-1465739224.jpg
CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile țării să poată fi conectate cu destinațiile de vacanță
cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile vor fi introduse treptat în circulație. 


Ieri, a intrat în vigoare programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016. Timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiștii vor putea călători spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către stațiunile de la Marea Neagră și Delta Dunării. 


"Pentru noi, sezonul estival este o oportunitate. Încercăm să răspundem nevoii de mobilitate a cât mai multor oameni și dorințelor acestora de a călători la stan-darde de calitate din ce în ce mai bune. Prin programul estival Trenurile Soarelui, conectăm toate zonele țării cu destinațiile turistice de vară și sperăm să le aducem românilor vacanța cât mai aproape", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători. 


Trenuri suplimentare 
Ca noutate, în acest sezon, pentru turiștii din Brașov, legătura cu destinația Constanța și retur va fi asigurată cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmației, legătura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare - Mangalia. De asemenea, pasagerii care sosesc cu trenurile din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni. 


Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și prize, iar Trenurile Litoral, de viteză sporită (IR 1983, IR 1582, IR 1587 și IR 1588) București - Constanța și retur au în compunere și vagoane bar. De asemenea, de la București Nord la Constanța și retur, IR 1585 și IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit. 


Pasagerii au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. Prețul întreg pentru o călătorie București - Constanța, fără reduceri, este de 33,40 de lei la tren Regio și de 60 de lei la tren IR. Un bilet dus-întors are 10 la sută reducere din tariful de transport și costă la clasa a doua 60,90 de lei la tren Regio și 108,80 de lei la tren IR, iar la cumpărarea cu anticipație de peste 21 de zile, reducerea este de 25 la sută din tariful de transport și biletul la clasa a doua costă 46 de lei la tren TR și 26,05 lei la tren Regio. Cu oferta Minigrup 2 - 5, reducerile acordate sunt de până la 25 la sută, chiar până la 30 la sută la cumpărarea online. 


Pentru o călătorie elev/student la Trenul Tineretului, București - Constanța (tarifat ca tren Regio), biletul este de 18,65 de lei. Toate tarifele menționate includ și tariful de rezervare loc de 3,9 lei. 


Cu Trenurile Litoral, care au viteză sporită, călătoria durează doar două ore. Acestea circulă fără opriri intermediare, între București Nord și Constanța. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București - Constanța, este de două ore și 20 de minute. 


Trenurile Tineretului, în cadrul programului Trenurile Soarelui
Și în acest sezon, Trenurile Tineretului IR 1921 și IR 1922 sunt tarifate ca trenuri Regio, cu plecare din Sibiu la ora 18,42, din Râmnicu Vâlcea la 21,02, din Pitești la 00,55, din București Nord la 02,55, cu sosire în Constanța la 06,05 și în Mangalia la ora 8,12. 


Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18,05 din Mangalia și stațiuni, la 20,00 din Constanța, la 23,12 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01,15, în Râmnicu Vâlcea la 04,45 și în Sibiu la 07,25. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde