Cum arată faleza Cazinoului, la un an de la începerea lucrărilor de reabilitare

3403
8

Articole de la același autor

Profitând de iarna blândă de care am avut parte până acum, lucrările de pe faleza Constanței au înaintat vizibil. La un an de la începerea restaurărilor și amenajării promenadei, schimbările sunt ușor de observat. Mai ales că se poate face diferența cu porțiunile unde încă nu s-a început reabilitarea. 


Dacă ați fost recent prin zonă, ați observat că o porțiune a falezei, de la Vraja Mării înspre Cazinou, este încă închisă accesului pietonal. Pe următoarea bucată, trotuarul spart și distrus de atâtea valuri nărăvașe a fost înlocuit cu pavaj de granit nou-nouț. Apoi, chiar în fața Cazinoului, încă nu s-a ajuns la pavaj, lucrându-se la restaurarea zidului din dreptul Acvariului. 
Pe faleză, pavimentul a fost înlocuit deocamdată doar pe o porțiune, acolo unde a fost deja consolidat malul și nu mai este nevoie de alte intervenții. S-au înlocuit toate treptele de la scările principale de acces de pe bulevardul Regina Elisabeta și a fost reparat parapetul deoparte și de alta. De asemenea, s-a turnat beton și au fost restaurate toate statuile din zonă, inclusiv la coloanele care "îmbrățișează" statuia lui Mihai Eminescu. De altfel, acolo, chiar în fața monumentului, va fi amenajată o piață mare, cu deschidere la promenadă. Ulterior, când se vor încheia lucrările la paviment, la mal și parapeți, va fi reamenajat și spațiul verde, unde vor fi aduse plante noi. 
Proiectul, intitulat "Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din zona Vraja Mării - Cazino - Portul Tomis", este realizat de Primăria Constanța cu fonduri de la Uniunea Europeană. Investiția se ridică la peste trei milioane de euro. Lucrările sunt executate de firma ABC Val SRL, aceeași care a construit și parcarea etajată de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. 


Mobilier urban stil art-nouveau 
Reabilitarea include și refacerea sistemului de iluminat, instalarea de stâlpi noi, montarea de bănci de odihnă, coșuri de gunoi, pavilioane și chioșcuri. Potrivit directorului executiv al Direcției Programe de Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanța, Ani Merlă, mobilierul va fi realizat în stilul art-nouveau, specific zonei, la fel ca și cel din Piața Ovidiu. De altfel, proiectul face parte din programul amplu de reabilitare a întregii zone peninsulare a Constanței. Lucrările vor continua și în perioada următoare, termenul limită de executare fiind de 30 de luni.


Comentează știrea

make
22 ianuarie 2014
mantuiala

pun pariu ca in cativa ani lucrarile or sa se degradeze sau distruga, de bine ce sunt facute. si cum la noi ideea de intretinere nu exista sigur nu o sa le repare nimeni. sa va uitati cu atentie in piata Ovidiu ca deja sunt dale spare sau "fugite". ca sa nu mai zic de finisaje

constantean
22 ianuarie 2014
pariu

Pun pariu ca esti doar un prostanac basist.

Răspuns la: mantuiala
Adăugat de : make, 22 ianuarie 2014
pun pariu ca in cativa ani lucrarile or sa se degradeze sau distruga, de bine ce sunt facute. si cum la noi ideea de intretinere nu exista sigur nu o...
akaseltzer
22 ianuarie 2014
pun pariu

ca si la anu' va arata la fel

akaseltzer
22 ianuarie 2014
atentie la exprimare:

nu exista "basisti" ci luptatori pentru edificare statului de drept! daca e sa ne coboram la limbajul vostru, nu exista basist prost! hotii, prostii si fufele(de ambe sexe) sunt privilegiul (si monopolul) PSD!

PLAJA MODERN
22 ianuarie 2014
HOTI

MERGETI PE SCARILE DE LA PLAJA MODERN FACUTE DE PRIMARIE ACUM CATIVA ANI SI CARE LE-AU INLOCUIT PE CELE FACUTE DE COMUNISTI CE AU DAINUIT 50 DE ANI - SUNT DEJA O RUINA PUTANDU-SE VEDEA CA AU FOST FACUTE IN BATJOCORA, NISIP CU PIETRIS SI O POJGHITA DE CIMENT!!! DAR NIMENI NU SPUNE ABSOLUT NIMIC SI NICI NU ESTE TRAS LA RASPUNDERE!

constantean
22 ianuarie 2014
basismul

Basisti sunt aceia care se inchina lui Basescu, acest comunist, securist, betiv, mitocan, care a subminat economia tarii timp de 20 de ani, care s-a imbogatit de pe urma prostimii indoctrinate. (cine se aseamana, se aduna) Apoi daca basistii sunt impotriva la tot ce se face in Constanta si urasc acest oras pe considerente politice, pentru ca este condus de catre Mazare, ei preferand ca totul sa dispara, sa moara, pentru ca daca nu este portocaliu, mai bine sa nu fie deloc (principiu bolsevic). Nu mor caii atunci cand vor sobolanii de basisti, puteti sa latrati in continuare, asa cum o faceti pe toate forumurile, ca doar la asta va pricepeti.

ath.Un basist
22 ianuarie 2014
Despre basism

Toate partidele venite la putere prin frauda,prin minciuna sau prin lovituri de stat,au avut nevoie de dusmani.Daca nu au avut dusmani,a trebuit sa-i inventeze.Toate guvernele extremiste au un numitor comun:LIPSA DE LEGITIMITATE.Pentru a se legitima in fata poporului,extremistii inventeaza dusmanul de clasa,dusmanul de partid.Istoria se repeta.Pacat de tinerii de azi ca sunt condamnati sa repete istoria anilor '50. Comunistii anilor '50 i-au inventat pe chiaburi.Ce a fost tata ? ...Chiabur.Toti luptatorii anticomunisti din munti au fost bagati in oala legionarilor sau a taranistilor,imperialistilor,banditilor,a tradatorilor de tara.Daca nu esti membru de partid,esti dusmanul poporului.Daca nu-l lauzi pe Carmaci,inseamna ca esti basist.Pun pariu ca individul "constantean" de la nr.2 si 6 este un democrat convins.Sa vedeti ce frumos ne vorbeste el despre valorile democratiei europene,despre libertatea de exprimare,drumul european al Romaniei postdecembriste sau despre revolutia bunului simt.Termenul "chiabur" nu mai este la moda.Va amintiti ca in 1990,Iliescu spunea ca "se intorc chiaburii" ? Corneliu Coposu era reprezentantul exploatatorilor chiaburi si imperialistul Ion Ratiu nu a mancat salam cu soia ? Azi avem basisti sau macovisti.Avem nevoie de ei ca de aer. Basistii sau macovistii reprezita tot ce este mai diavolesc,mai retrograd in tara asta.Sa ne amintim ca Mazare obisnuieste sa spuna "satana de Basescu".Interesant este ca Mazare a trecut in randul sfintilor cu ajutorul lui IPS Teodosie.Mazare este "ca un sfant" a spus reprezentantul Bisericii de la malul marii.Incerc sa mi-l imaginez pe Mazare cu aura de sfant,Sfantul Mazare Tomitanul.Asa a spus Biserica,nu am spus eu.Si inca ceva.Incercati sa scrieti PSD-ist asa cum se aude..pe...ist.Comentariul este respins ca un comentariu jignitor.Incercati sa scrieti basist.Termenul este corect.Nu reprezinta o insulta.Despre legitimitatea actualilor guvernanti in numarul viitor.

make
22 ianuarie 2014
pariu

pun pariu ca esti Radu Mazare si tragi pe nas o linie zdravana, undeva prin Brazilia, dupa ce ai incasat comisionul de la lucrarea asta (si altele). Si razi diabolic ca iei cu zece maini si dai cu o mana ca sa satisfaci niste prosti...exceptie cei basisti;)

Răspuns la: pariu
Adăugat de : constantean, 22 ianuarie 2014
Pun pariu ca esti doar un prostanac basist.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6638 secunde